Bezlepkové cake pops koláčiky na paličke
Foto: novalim
Čo to sú bezlepkové cake pops koláčiky? Možno sa práve pýtate. Je to jednoduchý dezert v tvare guľatej lízanky na paličke, ktorý
si môžete Zobraziť celý popisČo to sú bezlepkové cake pops koláčiky? Možno sa práve pýtate. Je to jednoduchý dezert v tvare guľatej lízanky na paličke, ktorý
si môžete pripraviť podľa nášho receptu. Chutí dospelým, ale najmä deťom, ktoré sa určite rady a dobrovoľne zapoja do ich
prípravy. Je to totižto dezert, pri ktorom sa môžete doslova vyhrať s chuťami aj s ozdôbkami.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 bal. |
|
1 ks |
|
trochu |
|
100 g bez príchute (napr. Philadelphia) |
|
200 g |
|
50 g |
|
(alebo lyofilizované ovocie) |
|
Postup
-
1
Podľa návodu na obale zmesi na si upečieme na plech bezgluténovú bábovku Novalim. Je to veľmi jednoduché, obsah vrecka vysypeme do misy a pridáme vajcia a olej a premiešame. My sme na naše bezlepkové cake pops koláčiky pridali do cesta ešte kôru a šťavu z polovice citróna a lyžicu kakaa a všetko sme dobre premiešali.
- 2
Menší plech sme najprv vytreli tukom, naň sme prilepili papier na pečenie a na ten sme naliali cesto. Zarovnali sme povrch a dali ho piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov asi na 25 minút, kým sa koláč neupiekol do zlatohneda a nebol na dotyk na povrchu pružný. Upečený koláč sme nechali vychladnúť.
- 3
Ďalej sme pokračovali nasledovne: vychladnutý korpus sme nalámali na menšie kúsky a dali ich do kuchynského robota rozmixovať na jemnú mrveničku. Pridali sme čerstvý krémový syr, premiešali varechou a navlhčenými dlaňami sme zo zmesi tvarovali guľky veľké asi ako menší vlašský orech. Guľky sme poukladali na tácku a dali do chladničky, aby stuhli.
- 4
Medzitým sme si pripravili čokoládovú polevu. Nad parou sme roztopili horkú čokoládu s kokosovým tukom, dobre premiešali a naliali sme ju do vyššieho pohára.
- 5
Do vychladených koláčikov sme napichali paličky a potom sme ich namáčali v čokoládovej poleve. Poukladali sme ich nastojato do pohára, ozdobili sme ich namrveným lyofilizovaným ovocím a nechali čokoládu zaschnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu