
Zapečený bôb s tahini
Bôb sa kedysi v slovenskej kuchyni používal často. Potom sa vytratil, čo je škoda....

Bravčové na skaramelizovanej cibuli
Chuťovka a navyše jednoduchá a rýchla. Dielo vzniklo čistou náhodou....

Ryža s artičokmi
Ryža s artičokmi je lahodný a jednoduchý spôsob, ako si pripraviť ľahký obed či večeru....

Pór s hrozienkami ako príloha
Možno pre niekoho zvláštna kombinácia, ale chuťovo výborná. Hrozienka dodajú póru inú dimenziu.

Jednoduchý fit ryžovo-tuniakový šalát
Ak hľadáte kompletný, chutný a ľahko pripraviteľný šalát, tento ryžovo-tuniakový šalát je pre vás ideálnou voľbou....

Paradajkovo-karfiolový prívarok
Mám rada karfiol, ale nechcelo sa mi ho vyprážať a opakovať stále len s vajíčkom takisto....

Jednuchá a ľahká ryža so zeleninou
Máte chuť na chutný recept? Ryža so zeleninou alebo „arroz viudo“ je veľmi jednoduché jedlo bez mäsa, morských plodov a rýb....

Nakladané slivky s kakaom
Tieto slivky v kakau sú výborné. Robím ich každý rok, ak slivka zarodí....

Žemľová knedľa bez prášku do pečiva
Žemle pokrájame na kocky a vložíme do väčšej misy. V druhej nádobe rozšľaháme mlieko, olej,...

Hashweh s koreneným jahňacím mäsom
Hašve je stálicou levantských hostín a určite si získa veľa ľudí....

Tortellini v pikantnej paradajkovej omáčke
Tortellini nájdete na pultoch obchodov s rôznymi náplňami. K paradajkovej omáčke sa hodia tortelliny plnené prosciuttom...

Dip z kyslých uhoriek a fazule
Keď je v špajze konzerva fazule a kyslé uhorky, tak sa dá pripraviť takýto skvelý dip....

Pudingový tart s ovocím
Na domáce oslavy je ako stvorený tento pudingový tart s ovocím, ktoré vám práve rastie v...

Grilované krídelká s medovou marinádou
Tieto kuracie krídelká z grilu sú jednoduché a predsa chutia výborne.

Fondantové salónky
Včera jedna z varecháčok spomenula fondantové salónky, ktoré sme kedysi v strieborno-bielych alebo zlato-bielych (občas dokonca aj v iných farbách) zvykli vešať na stromček....

Moules Frites (slávky s hranolkami)
Keďže čerstvé slávky sú dostať v dobrých obchodoch aj u nás, keď na ne niekde natrafíte,...

Benátske sardinky (Sarde in saor)
Už v stredoveku slúžili „sarde in saor“ ako rybie konzervy na dlhých námorných cestách. Dnes mnohých...

Omáčka z tmavých ringlôt
Slivková omáčka patrí do našej rodinnej kuchynskej šperkovnice už druhé storočie....

Quinoa so špargľou, s hubami a mozzarellou z panvice
Rýchly bezmäsitý obed z panvice, ktorý zasýti a zároveň dodá kopec živín?...

Prímorský sendvič
Tento jednoduchý a svieži recept na vegánsky sendvič je inšpirovaný prímorskými chuťami....

Mrazený slivkový jogurt
Čo je lepšie v teplých letných dňoch ako niečo chladivé z mraziaku?...

Fish & chips na plechu
Filety zo pstruha s ochutenou strúhankou pečené spolu so zemiakmi z jedného pekáča.

Banánové muffiny
Aj z obyčajných surovín sa môže stať skvelá a skutočne uspokojivá sladkosť....

Cau cau, lahodné tradičné peruánske jedlo z držiek
Cau cau je jedno z najikonickejších jedál peruánskej kuchyne....

Bezlepkový hamburger
Šťavnatý hamburger v bezlepkovej žemli z našej Liana Rolls mix a s lahodným domácim dresingom od Janky...

Nepečený bezlepkový dezert – striešky
Ako si osladiť a osviežiť letné dni? Pripravte si s nami tento jednoduchý nepečený bezlepkový dezert....