Kačacie prsia so šalotkovým koláčikom

Jaromír Štefanovič
šéfkuchár boutique hotela Arcadia v Bratislave, 16. marca 2016
Kačacie prsia so šalotkovým koláčikom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
80 g
200 g
280 g
80 g
1 ks
50 g
 na dozdobenie
25 ml
25 ml
3 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z múky, masla, soli, tymianu a vody vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme odpočinúť 30 minút. Potom ho rozdelíme na 10 rovnakých dielov a vyvaľkáme. Formičky vymastíme maslom a múkou a vložíme do nich pripravené cestá, ktoré popicháme vidličkou.

  2. 2

    Navrch cesta položíme alobal a cesto zaťažíme napríklad ryžou alebo fazuľou, dáme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme takmer dozlata. Hotové vyberieme a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Šalotky očistíme, nakrájame na rezance a restujeme na oleji, kým nezmäknú. Odstavíme a dochutíme medom, červeným vínnym octom, balzamikovým octom a soľou. Šalotku naplníme do košíkov a navrch nadrobíme bryndzu zmiešanú so žĺtkom. Dáme zapiecť do rúry pri 200 °C na 10 minút. Hotové vyberieme, dozdobíme malým šalátom a podávame so zaúdenými kačacími prsami.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha