Kačacie prsia so šalotkovým koláčikom
šéfkuchár boutique hotela Arcadia v Bratislave, 16. marca 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z múky, masla, soli, tymianu a vody vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme odpočinúť 30 minút. Potom ho rozdelíme na 10 rovnakých dielov a vyvaľkáme. Formičky vymastíme maslom a múkou a vložíme do nich pripravené cestá, ktoré popicháme vidličkou.
- 2
Navrch cesta položíme alobal a cesto zaťažíme napríklad ryžou alebo fazuľou, dáme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme takmer dozlata. Hotové vyberieme a necháme vychladnúť.
- 3
Šalotky očistíme, nakrájame na rezance a restujeme na oleji, kým nezmäknú. Odstavíme a dochutíme medom, červeným vínnym octom, balzamikovým octom a soľou. Šalotku naplníme do košíkov a navrch nadrobíme bryndzu zmiešanú so žĺtkom. Dáme zapiecť do rúry pri 200 °C na 10 minút. Hotové vyberieme, dozdobíme malým šalátom a podávame so zaúdenými kačacími prsami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu