Foto: babav
Recept ,ktory ma zaujal vzhladom aj chutou.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vybrala som tri hrusky,ktore sa zmestili vedla seba do chlebikovej formy.
-
2
Pretoze hrusky vhodne na tento recept ,odroda Bocs, maju tvrdsiu supku,najskor som ich 15 minut varila vo vode ,do ktorej som pridala citron.
-
3
Z vychladnutych hrusiek som zrezala spodok
-
4
a ulozila ich vedla seba do maslom vymastenej a mukou vysypanej chlebikovej formy.
-
5
Pripravila som si potrebne suroviny.
-
6
Maslo som vymiesala s praskovym cukrom a postupne, za neprestajneho slahania, pridala citronovu stavu,po jednom vajcia ,potom po davkach muku (zmiesanu s praskom do peciva a solou) a mlieko .Nakoniec som primiesala kokosovu mucku.
-
7
Hotovym cestom som zaliala pripravene hrusky.Formu som vlozila do rury predhriatej na 180 stupnov C , na zhruba 60 minut.
-
8
Upeceny chlebik.
-
9
Takto vyzeral spodok po vyklopeni z formy .
-
10
Chlebik v reze.
-
11
Tento sposob zapecenia hrusiek mozno vyuzit aj v inych clebikovych receptoch. Mne kombinacia hrusiek s citronom a kokosom chuti najlepsie.
Diskusia k receptu