Tvarohová bábovka
Tvarohová bábovka

Citrónovo-tvarohová bábovka

theflyingbaker - fotkatheflyingbaker, dnes 15:13
10-15
porcií
30 minút
príprava
60-90 minút
na 170 °C

Suroviny

200 g
250 g
300 g
1 bal.
1 ks (šťava a kôra)
4 ks
300 g
1 KL
1 KL
 štipka
Na poliatie:
150 g
2 PL (alebo šťava z citróna)
1 ČL
2 PL korúca



Postup

  1. 1

    Maslo šľaháme cca 5minút do peny. Pridáme tvaroh, cukor, vanilkový cukor a kôru z citróna a miešame cca 4minúty.

  2. 2

    Po jednom pridávame vajcia a citrónovú šťavu.

  3. 3

    Nakoniec pridáme múku, sódu, prášok do pečiva a soľ a premiešame zľahka, kým suché ingrediencie už nie je vidno.

  4. 4

    Vylejeme do formy na bábovku a pečieme v rúre predhriatej na 170 °C cca 10 minút. Potom teplotu znížime na 150 °C a pečieme ďalšiu cca hodinu.

  5. 5

    Poznámka: Mne sa cesto nevydulo, ako sa bábovka zvykne a pieklo sa 1 hodinu 30 minút celkom. Treba otestovať špajdľou…

  6. 6

    Citrónová poleva: všetky suroviny spolu vymiešame na polevu. Ak veľmi tečie, necháme chvíľku postáť. Ak stále tečie, pridajte cukor. Polejeme bábovku.

Diskusia k receptu