Citrónovo-tvarohová bábovka
10-15
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
60-90 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
| 200 g |
|
| 250 g |
|
| 300 g |
|
| 1 bal. |
|
| 1 ks (šťava a kôra) |
|
| 4 ks |
|
| 300 g |
|
| 1 KL |
|
| 1 KL |
|
| štipka |
|
| Na poliatie: | |
| 150 g |
|
| 2 PL (alebo šťava z citróna) |
|
| 1 ČL |
|
| 2 PL korúca |
|
Postup
-
1
Maslo šľaháme cca 5minút do peny. Pridáme tvaroh, cukor, vanilkový cukor a kôru z citróna a miešame cca 4minúty.
- 2
Po jednom pridávame vajcia a citrónovú šťavu.
- 3
Nakoniec pridáme múku, sódu, prášok do pečiva a soľ a premiešame zľahka, kým suché ingrediencie už nie je vidno.
- 4
Vylejeme do formy na bábovku a pečieme v rúre predhriatej na 170 °C cca 10 minút. Potom teplotu znížime na 150 °C a pečieme ďalšiu cca hodinu.
- 5
Poznámka: Mne sa cesto nevydulo, ako sa bábovka zvykne a pieklo sa 1 hodinu 30 minút celkom. Treba otestovať špajdľou…
- 6
Citrónová poleva: všetky suroviny spolu vymiešame na polevu. Ak veľmi tečie, necháme chvíľku postáť. Ak stále tečie, pridajte cukor. Polejeme bábovku.
Tiež tvarohová bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu