Ázijské kokosové kičrí (kedgeree)
Foto: ryzasos
Tento ázijský recept je lahodnou kombináciou údenej tresky, vajec a aromatických korenín. Cesnak, koriander, rasca a zázvor sú dokonale vyvážené kokosovou ryžou SOS Zobraziť celý popisTento ázijský recept je lahodnou kombináciou údenej tresky, vajec a aromatických korenín. Cesnak, koriander, rasca a zázvor sú dokonale vyvážené kokosovou ryžou SOS Basmati.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1 cm čerstvý |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
350 g (bez kostí) |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
čerstvá |
|
Postup
-
1
Ryžu uvarte podľa návodu na obale a tesne pred dovarením k nej pridajte sušený kokos.
- 2
Vajcia uvarte na mäkko a odložte bokom.
- 3
V hrnci zohrejte údenú tresku so sušeným listom z kafrovej limety vo vode a varte 5 minút. Vyberte a nechajte odstáť.
- 4
Na veľkej panvici rozohrejte rastlinný olej, pridajte na jemno nakrájanú cibuľu spolu s horčičnými semienkami a rascou. Smažte niekoľko minút.
- 5
Pridajte na jemno nakrájaný zázvor, cesnak a premiešajte. Potom pridajte karí pastu, sušený list z kafrovej limety, štipku citrónovej šťavy a kúsok citrónovej kôry. Dochuťte soľou, čiernym korením a v prípade potreby pridajte olej.
- 6
Primiešajte ryžu s kokosom a nechajte chvíľu odstáť, aby sa chute prepojili.
- 7
Na tanier pridajte ryžovú zmes a navrch pridajte tresku. Dozdobte uvarením vajíčkom a nasekaným koriandrom.
Tiež treska:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
To je jedno aké je to jedlo, to je len reklama na SOS ryžu.