
Sušienky s arašidmi
Do mlieka pridať kryštálový a vanilkový cukor, priviesť k varu a povariť 5 minút, ochladiť...

Tagliatelle s kimchi, shiitake a údeným tofu
Vo wok panvici na oleji opražíme na plátky nakrájanú cibuľu spolu s na plátky nakrájanou paprikou a...

Králičie (nielen) obličky čchao
Způsob přípravy jakýchkoliv ledvinek (obličiek) podle čínských kuchařů.

Medové rezy
Cukor, vajcia, med, sódu bikarbónu a maslo dáme do hrnca a zahrejeme na bod varu. Horúcu zmes...

Pohánkovo-mandľové minipalacinky bez lepku
Deti palacinky milujú. Ale aj dospelí často neodolajú a pochutia si na nich. My sme pre vás pripravili ich zdravšiu miniverziu a použili sme na to našu pohánkovú múku....

Bezlepkové šišky s ricottou bez kysnutia
Poďte si vyskúšať naše bezlepkové šišky s mandľami a ricottou. Keďže cesto nemusí kysnúť, hotové ich máte do pol hodinky....

Jahodové guľôčky
Odpaľované cesto: Vodu, olej a soľ dáme variť. Po prejdení varom nasypeme múku a miešame,...

Kuracie krídla na zázvore s karamelizovanou cibuľkou
Veru som kuracie krídla nerobila v mojej kuchyni veľmi dlho. mala som ich v mrazáku dosť...

Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Dve lyžice medu s trochou korenia urobia z reďkoviek perfektné jedlo nie len na špeciálne príležitosti, ...

Falošná tatarka 2
Je to najjednoduchšia tatarka, akú len poznám a veľmi jednoduchá- bezvaječná

Šalát s kuracím mäskom
Tento recept mám od ocina. Stále sa mi nedarí spraviť ho tak vynikajúco ako ho robí...

Kuracie krídla v jahodovej marináde
Keď do kuchyne vstúpi slovenská jahoda, to už cítim leto na tanieri. Krásne vonia, ...

Portugalské „pasteis de nata“ so žltým melónom
Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto v tvare obdĺžnika na hrúbku asi 3 mm, zrolujeme ho do rolky, zabalíme do...

Bábovka s jabĺčkami a škoricou
Žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Potom pridáme vrchovatú PL škorice...

Pórkový šalát so slaninou
Tento recept mám od mojej susedky, ktorá veľmi rada skúša nové chute a aj sa jej...

Ragú s hroznom a mandľami
Keďže je čas kedy je na stoloch veľa hrozna, rozhodla som sa sem pridať jeden zaujímavý...

Badiánový medovník
Recept som dostala od jednej pani, ktorej syn bol včelárom. Vždy som sa snažila upiecť...

Anízové vajcia
Vajcia vložíme do vody a varíme 5 minút. Potom ich vyberieme, ochladíme studenou vodou, ...

Bryndzová panna cotta na oškvarkovom koliesku
Bryndzové halušky nás ako kulinárska ikona preslávili aj za hranicami. Začína sa nimi ochutnávanie slovenských jedál.....