Flank steak s baklažánovo-cuketovou plnkou
Miroslav Hužvár
šéfkuchár hotela Yasmin v Košiciach, 8. júla 2014
šéfkuchár hotela Yasmin v Košiciach, 8. júla 2014
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Baklažán a červenú papriku opečieme dotmava, aby z nich poľahky zišla šupka. Baklažán a cuketu okoreníme, osolíme, pridáme cesnak a rozmixujeme tyčovým mixérom. Samostatne rozmixujeme červenú papriku.
- 2
Flank steak prerežeme po dĺžke, osolíme, okoreníme a potrieme pripraveným baklažánovo–cuketovým pyré. Mäso zrolujeme a prepichneme ho kovovými ihlami, aby sa pri pečení neotvorilo.
- 3
Grilujeme 20 minút, pričom mäso stále otáčame. Hotový flank steak narežeme na medailóniky a prelejeme paprikovým pyré.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ak máte niekto nejakú radu , sem s ňou. Ďakujem
Flank je ako spravne pise @tomas999 slabina nazyvana aj pupok,flank ci po madarsky lagyek.Maso sa nachadza na brusnej casti hovadzieho dobytka.
@tomas999
Zvacsit mensi kus masa sa da len vyklepanim masa.Pripadne pouzijeme dva kusy takto upraveneho masa a potom jednu cast prilozime k druhej.Je dobre ked sa maso na spoji prekryva a tym zaruci lepsiu sudrznost.Zrolujeme a hustejsie previazeme spagatom,alebo ho zafiksujeme spajdlou pripadne kovovymi ihlicami.
Robieval som tymto sposobom hovadziu stefansku pecienku,ale tusim som mal vtedy hrubsiu slabinu a nozom som si do nej spravil otvor.Slabina je naozaj chutne maso na pripravu gulasov,perkeltov a roznych rolad.
Prepac ma byt:Robieval som tymto sposobom rolady.Este musim dodat,ze prilisnym vyklepanim ,maso straca na stavnatosti.Prajem vsetko dobre.