Naša vianočná polievka

hajduli - bez fotkyhajduli, 19. marca 2014
Naša vianočná polievka
Foto: hajduli

Keďže máme ešte trochu vlastnej kyslej kapusty, tak som uvarila našu obľúbenú polievku. Jedávame ju na Štedrý deň, ale máme ju radi aj počas Zobraziť celý popisKeďže máme ešte trochu vlastnej kyslej kapusty, tak som uvarila našu obľúbenú polievku. Jedávame ju na Štedrý deň, ale máme ju radi aj počas roka. Vyskúšajte :)

10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kig
2-3 ks
 hrsť
1 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Kyslú kapustu si prepláchneme, dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme bobkový list a dáme variť.

    Naša vianočná polievka - obrázok 1
  2. 2

    Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme domäkka. Hríbiky si asi štyrikrát prevaríme, aby nám nepustili farbu do polievky. Uvarené zemiaky a prevarené huby pridáme ku kapuste, zahustíme zátrepkou z mlieka a múky a na záver zjemníme smotanou.

    Naša vianočná polievka - obrázok 2
  3. 3

    Prajem dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

daguska
Robievam nieco podpbne,ale aj s varenou bielou fazulou,taka velka nam viac chuti,a prave dnes ju mam navarenu.Recept mam od kamaratky,ktora,zial ,uz nie je s nami.Polievocka je velmi chutna a hlavne s nadhernym domacim chlebikom.Taka vychdniarska.
micanela
krasa, nemozem jest lebo nesmiem huby ale hned by som si dala
yogicek
Milá@hajduli
Túto polievočku v určitej podobe robievam. Aj tá Tvoja je určite veľmi dobrá, len mi nesedí to preváranie hríbikov a to až 4x. Veď musia úplne stratiť chuť aj arómu. Ale ako celok hodnotím recept dobre.
tetrisss
Veru, tie huby, no...naco tam uz potom su? Ja ich kludne varim s kapustou a nevadi, ze je trochu bezova.
hajduli
Takto ma ju naucila este moja uzasna babinka :-) Chapem, ze to dobre z hribov prevarenim odide,ale co uz ;-)
mirop
nevidim dovod tam davat 4x prevarene huby, varim priamo v kapuste, po uvareni tam napustam surove vajcia, uvaria sa... najoblubenejsia polievka a kapustu nepreplachujem nech ma grady...
pipnat
presne tak isto varí túto polievku moja maminka, iba na Vianoce a ja sa jej neviem dojesť, ja ju žiaľ doma nevarím, lebo deti kyslú kapustu nemajú radi, dúfam, že len zatiaľ...aj mne začala chutiť až v neskoršom veku:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia