Foto: hajduli
Keďže máme ešte trochu vlastnej kyslej kapusty, tak som uvarila našu obľúbenú polievku. Jedávame ju na Štedrý deň, ale máme ju radi aj počas Zobraziť celý popisKeďže máme ešte trochu vlastnej kyslej kapusty, tak som uvarila našu obľúbenú polievku. Jedávame ju na Štedrý deň, ale máme ju radi aj počas roka. Vyskúšajte :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kyslú kapustu si prepláchneme, dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme bobkový list a dáme variť.
-
2
Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme domäkka. Hríbiky si asi štyrikrát prevaríme, aby nám nepustili farbu do polievky. Uvarené zemiaky a prevarené huby pridáme ku kapuste, zahustíme zátrepkou z mlieka a múky a na záver zjemníme smotanou.
-
3
Prajem dobrú chuť :)
Túto polievočku v určitej podobe robievam. Aj tá Tvoja je určite veľmi dobrá, len mi nesedí to preváranie hríbikov a to až 4x. Veď musia úplne stratiť chuť aj arómu. Ale ako celok hodnotím recept dobre.