Chorvátska roláda

redakcia - fotkaredakcia, 24. augusta 2009
10 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
100 g
3 ks




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 180°C. Plech vyložíme papierom na pečenie.

  2. 2

    Vajcia a vanilkový cukor šľaháme 5 – 8 minút do hustej peny. Potom zľahka vmiešame mleté orechy.

  3. 3

    Cesto nalejeme na plech, rovnomerne rozprestrieme a pečieme asi 10 minút. Po upečení ešte teplý korpus zrolujeme a necháme vychladnúť.

  4. 4

    Po vychladnutí opatrne odrolujeme a odstránime papier na pečenie. Potom ušľaháme šľahačku, do ktorej vmiešame hustý biely jogurt.

  5. 5

    Krémom potrieme korpus a naň poukladáme čerstvé ovocie.

  6. 6

    Potom chorvátsku roládu opäť zrolujeme, potrieme zvyškom krému, môžeme ozdobiť orechmi a dáme vychladiť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia