Hovädzí guláš s biskvitovou roládou
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 16. novembra 2015

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 kg |
|
| 2 ks |
|
| 2 strúčiky |
|
| 2 PL |
|
|
|
|
| 1 PL |
|
| 3 PL |
|
| 300 ml |
|
|
|
|
|
|
|
| 1 PL |
|
| 1/2 ks |
|
| Biskvitová roláda: | |
| 70 g |
|
| 100 g |
|
| 0,5 l |
|
| 7 ks |
|
|
|
|
|
|
|
| 100 g |
|
| Plnka: | |
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 150 g |
|
Postup
-
1
Hovädzie mäso nakrájame na kocky, očistíme cibuľu a nakrájame na väčšie kocky, cesnak očistíme a nakrájame na plátky. Bravčovú masť rozpálime v širokom hrnci, mäso opečieme, vyberieme, vložíme cibuľu, cesnak a restujeme dozlatista. Pridáme bobkový list, mletú papriku a pretlak.
- 2
Všetko krátko restujeme, zalejeme červeným vínom, pridáme mäso, soľ, korenie, 0,5 l vody a 2 hodiny dusíme na miernom ohni. Rascu na panvici restujeme, až kým začne voňať a pukať. V mlynčeku na korenie ju zomelieme, citrónovú kôru spolu s rascou pridáme do guláša, obvaríme a podávame.
- 3
Biskvitová roláda: Rúru rozpálime na 200 °C. Plech na pečenie vyložíme papierom, maslo roztopíme, pridáme múku, mlieko a povaríme. Vajcia oddelíme, žĺtky primiešame do hrnca, dochutíme soľou a korením.
- 4
Bielky vyšľaháme, pridáme do cesta, zľahka premiešame, vylejeme na pripravený plech, posypeme parmezánom a pečieme 15 minút. Potom necháme vychladiť.
- 5
Plnka: Vymiešame čerstvý syr, creme fraische aj s parmezánom, natrieme na biskvit, pridáme nasekané sušené rajčiny a zvinieme. Necháme 4 hodiny v chladničke vychladiť.
- 6
Pred podávaním nakrájame, uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pri 220 °C pečieme asi 10 minút.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu