Hovädzí guláš s biskvitovou roládou

Ľubomír Galbavý a Zolo Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 16. novembra 2015
Hovädzí guláš s biskvitovou roládou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2 ks
2 strúčiky
2 PL
1 PL
3 PL
300 ml
1 PL
1/2 ks
Biskvitová roláda:
70 g
100 g
0,5 l
7 ks
100 g
Plnka:
200 g
200 g
150 g




Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso nakrájame na kocky, očistíme cibuľu a nakrájame na väčšie kocky, cesnak očistíme a nakrájame na plátky. Bravčovú masť rozpálime v širokom hrnci, mäso opečieme, vyberieme, vložíme cibuľu, cesnak a restujeme dozlatista. Pridáme bobkový list, mletú papriku a pretlak.

  2. 2

    Všetko krátko restujeme, zalejeme červeným vínom, pridáme mäso, soľ, korenie, 0,5 l vody a 2 hodiny dusíme na miernom ohni. Rascu na panvici restujeme, až kým začne voňať a pukať. V mlynčeku na korenie ju zomelieme, citrónovú kôru spolu s rascou pridáme do guláša, obvaríme a podávame.

  3. 3

    Biskvitová roláda: Rúru rozpálime na 200 °C. Plech na pečenie vyložíme papierom, maslo roztopíme, pridáme múku, mlieko a povaríme. Vajcia oddelíme, žĺtky primiešame do hrnca, dochutíme soľou a korením.

  4. 4

    Bielky vyšľaháme, pridáme do cesta, zľahka premiešame, vylejeme na pripravený plech, posypeme parmezánom a pečieme 15 minút. Potom necháme vychladiť.

  5. 5

    Plnka: Vymiešame čerstvý syr, creme fraische aj s parmezánom, natrieme na biskvit, pridáme nasekané sušené rajčiny a zvinieme. Necháme 4 hodiny v chladničke vychladiť.

  6. 6

    Pred podávaním nakrájame, uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pri 220 °C pečieme asi 10 minút.

Diskusia k receptu

babidka
Paci sa mi to ako celok .Ta rolada musi byt uplne uzasna. Tak z takeho "obycajneho" hovadzieho gulasa sa v kombinacii s roladou hned stane slavnostne jedlo :-)
evanaaa
Guľáš , teda to mäso vyzerá dobre, ale môjmu mužovi a tiež aj mne by tam chýbala šťava. Roláda by mi ale nechýbala, radšej chlieb, ale viem, toto je inovovaný recept a je jasné, že sem šéfkuchári obyčajný recept nedajú.
jamarlen
krása, s konečne dôkladným rcp. na guláš, dokonca, aj postup zrozumiteľný, noo, uvaríme:)
kukulienka71
príloha bola pracnejšia ako dusené jelenie stehno:-) trocha som si recept prispôsobila: použila som cottage syr, menej creme fraiche, sušené rajčiny a zdalo sa mi to riedke tak som zahustila nasucho opraženou strúhankou. Dodala fajn chuť. Aj ako príloha k divine aj miesto pagáčov pre hostí či pred TV je to super. Manžel bol dnešným obedom poctený, tak sa vyjadril. Ďakujem za inšpiráciu:

kukulienka71
dodám ešte, že som cesto pred pečením posypala sušeným rozmarínom a strúhaným syrom. Fakt je to vynikajúce.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia