Hruškový koláč
Hruškový koláč

Hruškoláda fotorecept

petullka - fotkapetullka, 17. októbra 2020
Hruškoláda (fotorecept)
Foto: petullka

Teraz sme mali zase prebytok hrušiek, tak som googlila a našla tento recept. Povedala by som, že je to také brownie v zdravšej verzii. Zobraziť celý popisTeraz sme mali zase prebytok hrušiek, tak som googlila a našla tento recept. Povedala by som, že je to také brownie v zdravšej verzii. Úplne jednoduchý koláčik, ale chutil nám :-)

8
porcií
10 minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Suroviny

2 ks
100 g mleté (mandľová múka)
100 g
150 g
100 g
2 PL
1/2 ČL
4 ks zrelé a šťavnaté




Postup

  1. 1

    Tu sú všetky potrebné suroviny na koláč.

    Hruškoláda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Najprv som roztopila nad parou čokoládu s kokosovým olejom, aby vychladla a nespravila mi z vajec praženicu :-)

    Hruškoláda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom som okrúhlu formu s priemerom 25 cm vymazala kokosovým olejom a vysypala kokosovou múkou. Kľudne stačí papier na pečenie alebo maslo a múka či kakao.

    Hruškoláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hrušky som ošúpala, prepolila a zbavila jadierok.

    Hruškoláda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A začala s cestom... Žĺtky som oddelila od bielkov a najprv si vyšľahala tuhý sneh. K žĺtkom som pridala cukor a mixérom šľahala do peny, potom som už len varechou primiešala roztopenú čokoládu, mleté mandle, kakao a kypriaci prášok a nakoniec jemne primiešala sneh. Cesto som vyliala do pripravenej formy a navrch naukladala hrušky nakrájané na tenké plátky.

    Hruškoláda (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto som dala do rúry vyhriatej na 170 stupňov a piekla som presne 37 minút. Skontrolujeme špáradlom, či sa lepí.

    Hruškoláda (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ja som si vyrobila aj domáci karamel. Klasický je z cukru, vody a smotany, no keďže ja momentálne nemôžem nič z kravského mlieka, našla som si recept tu na Vareche. V hrnci som rozpustila 50 g kryštálového cukru s 1/2 balenia vanilkového cukru, do zlatistého karamelu som naliala 150 ml mandľového mlieka, a keď sa karamel rozpustil, priliala som 1/2 balenia karamelového pudingu rozmiešaného v 50 ml mlieka a uvarila kašu, odstavila zo sporáka a do horúcej som primiešala 70 g rastlinného tuku (niečo ako Hera). A nechala vychladnúť. Poliala som tým koláč.

    Hruškoláda (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, jsi šikulka, improvizace se vydařila!