Sánky deda Mráza
Tento recept mám z jednej knižočky detskej, priznám sa nerobila som to ešte, no k mikulášu každému...
Pomarančovo-citronový sorbet
Ľahké letné osvieženie...
Pagáčiky
múku, vajička, kvasnice, smotanu zmiešame dokopy, vymiesime hladké cesto a necháme 30min stáť,...
Carpaccio z Tafelspitzu
Hovädzie mäso uvaríme spolu s koreňovou zeleninou a korením, necháme vychladnúť (najlepšie cez noc) a nakrájame...
Barevné slané palačinky
Všechny přísady na palačinky metlou ušleháme a necháme 20 minut odpočinout. Těsto rozdělíme na 3 díly...
Kelovo-zemiaková polievka s klobásou
Počas chladnejších dní skvelo zahreje porcia domácej polievky. Naša kelovo-zemiaková polievka s mangalicovou klobáskou je rýchlo...
Špenátovo-šampiňónové bruschetty
S tými tradičnými paradajkovo-bazalkovými majú moje bruschetty spoločný len názov. Pravda je, že mám doma...
Sushi v štýle „cha han donburi“
Donburi je tradičné japonské jedlo, je to miska dusenej ryže pripravovaná s rôznymi surovinami. Receptov...
Bravčové plátky na pive
Mäso umyjeme, nakrájame na tenké plátky, nasolíme, okoreníme a ponoríme do marinády zo sójovej...
Vianočné semifredy
Chcela som skúsiť a experimentovala som. Síce semifredy majú byť vyššie ale skúšala som. Pozrite výsledok.
Cesnakovo-zázvorový kaprík
Ryby miluji na všechny způsoby, takže když mi kamarádka volala, jestli nechci 2 menší kapříky,...
Spagetti à la čo dala kuchyňa
Tento recept na špagety mám od môjho priateľa, sú vynikajúce! :-) Obrázok pridám neskôr, keď...
Flank steak s krémovým hubovým rizotom a hľuzovkovou penou
Recept od Martina Korbeliča
Chlebová polévka s belugou
Černá čočka - beluga, dobrá, vařená za půl hodiny, hodí se na saláty, ...
Ratatouille z cukiet
Nakrájanú cibuľu osmažíme, pridáme cuketu nakrájanú na kocky a 15 minút dusíme domäkka
Cesnakové dukátiky
Deň vopred uvarené zemiaky najemno nastrúhame, pridáme zmäknuté maslo (tuk), preosiatu hladkú múku a vypracujeme...
Celozrnné sezamové hviezdičky
Hviezdičky sú zdravšou náhradou čajového pečiva ku káve alebo čaju. :-)
Hubová polievka
Huby a cibuľu nakrájame a spoločne s rascou osmažíme v hrnci na masle.
Bryndzová polievka od svokry
Bryndzu milujem na všetky spôsoby :-) Prvýkrát som bryndzovú polievku jedla u svokrovcov ... tak posúvam...
Teplé sendviče s Ajvarom
Komerčný recept Toto jedlo je nie len vhodné na dlhé zimné večery, ale môžete ho spokojne podávať...
Hubový rožok
V dnešnej dobe, keď máme veľa húb zostanú nám "gumové" rožky, spotreboval som ich...
Mätové brownies
Neodolateľná čokoládová chuť spojená s osviežujúcou mätou v podobe tohto mäkučkého koláčika :)
Špargľovo šampiňónový krém
... v chladničke som mal stopky zo šampiňónov a niekoľko uvarených stopiek zo zelenej špargle, tak...
Napoleonky z bryndze a opečenej (grilovanej) zeleniny
Pôvodný Napoleon je francúzske pečivo, alebo mille-feuille – tisíc listov, pretože je spravený z niekoľkých...
Pizza so slaninkou a skaramelizovanou cibuľou
Spravíme si kysnute cesto vymiesením všetkych surovín. Ja ho robím v pekarničke. Cesto musí byt mäkké a...
Smotanová polievka z ružičkového kelu
Polievočka je veľmi chutná a príprava je rýchla. Skrýva v sebe chuťové prekvapenia, prečítate si...
Kysnutý ovocný koláč bez lepku s posýpkou
Toto máme všetci radi. Kysnutý ovocný koláč bez lepku, na ktorom nechýba chrumkavá posýpka. Univerzálny chutný koláč, ktorý môžete piecť počas celého roka s rôznymi druhmi ovocia....