Foto: izabella929
Výnimočný recept. Na pohlad určite nie je krásny, ale chuťou dá všetko, čo mu do krásy chýba.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Do rajnice som dala 200 g krištálového cukru a nechala som karamelizovať..
-
2
Keď sa cukor úpne roztopil pridala som po malých dávkach vodu a ešte som chvíľku miešala, aby sa cukor úplne roztopil..cukrový karamel som nechala vychladiť..
-
3
Do misy som odvážila 2OO g. práškový cukor a pridala som 5 vajec .Vymiešala som hustú hmotu.
-
4
Do vymiešanej cukrovo-vajcovej hmoty som priliala karamelovú hmutu..
-
5
Potom som zmiešala múku s práškom do pečiva a pridala som všetko k mase..pomaly som vmiešala po malých dávkach.
-
6
Hotové cesto som vyliala na pečiacou foliou vystlaný plech. Trúbu som vyhriala na 180 st. a piekol sa 20 min.
-
7
Upečený koláč som nechala vychladiť. Zatial , kým sa chladil som si vymiešla krém.
-
8
Z mlieka a 3 lyžíc polohrubej múky som uvarila hustú kašu.Cukor a maslo som vymiešla do peny a všetko som zmiešala na hladký krém.
-
9
Z vychladnutého cesta som vykrajovala kolieska, ktoré som rozrezala na polovicu a potrela krémom.
-
10
Krémom som potrela celý koláč aj po obvode všetko okrem spodku .
-
11
Odkrojky, ktoré mi zvýšili som postrúhala na strúhadle a celé koliesko som vygúľala v tejto postrúhanej hmote..Ak vás tento zákusok zaujal, vyskúšajte si ho upiecť.Z jeho vynikajúcej chute určite nebudete sklamané. K tomu vám prejem dobrú chuť..
Diskusia k receptu