Tento recept ma naucila jedna moja dobrá známa arabská rodinka a hoci v tom čase bol sirup s granátovým jablkom u nás velmi nedostupný, Zobraziť celý popisTento recept ma naucila jedna moja dobrá známa arabská rodinka a hoci v tom čase bol sirup s granátovým jablkom u nás velmi nedostupný, teraz už ho nie je problém dostat v obchodoch s ásijskými alebo biopotravinami. MOžme ho však nahradit aj čistým džúsom z granátových jabĺk. Je to veľmi originálny a chutný, zaujímavý recept, ktorý fantaziam a chutiam medze nekladie :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks, nasekaná |
|
na opraženie |
|
1 ks, alebo kto aké časti kuraťa má rád |
|
2 šálka, jemne posekané/mleté |
|
2 PL, - aj trstinový |
|
1/2 šálka |
|
1,5 šálka, alebo šťava z granátových jabĺk/z toho 2,5 šálky/ |
|
1/4 ČL |
|
|
|
250g alebo podľa chuti gr |
|
Postup
-
1
Nasekanú cibuľu ľahko opražíme na oleji v hnrci, v ktorom celé jedlo pripravujeme.
- 2
Pridáme kúsky naporcovaného kuraťa, premiešame. Osolíme, pridáme jemne posekané orechy/časť može byť aj pomletá-podľa chuti/, ryžu a nakoniec 2PL cukru. Premiešame a hneď podlejeme so sirupom z granátových jabĺk a vodou. Namiesto vody možme použiť aj šťavu z granátových jabĺk. Ak použijeme iba šťavu na celé jedlo -keď sme nezohnali sirup- je dobre použiť pomleté orechy, aby sa jedlo dobre zahustilo. Samozrejme ani vtedy nemožu chýbať vačšie chrumkavé kúsky:)
- 3
Pridáme aj šafrán, 5minút miešame a ca.1hodinu prikryté varíme na miernom ohni. Množstvo ryže si prisposobíme chuti - ak cheme mať jedlo husté, sýtejšie, dáme viac, ak chceme mať viac voľnej šťavy, tak aj menej. Chuť je medzi slano-kyslým a sladkým. Ak nám chutia sladšie jedlá, pridáme viac cukru, ak kyslejšie, viac sirupu al.šťavy z granátových jabĺk. Tento jednoduchý ale veľmi zaujímavý receptík vrelo odporúčam :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu