Veterníky s vanilkovým krémom a ovocím
v Bratislave, 8. augusta 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
Veterníky: | |
100 g |
|
200 g |
|
400 ml |
|
2 PL |
|
4 ks |
|
štipka |
|
Krém: | |
250 g |
|
250 g |
|
2 bal. |
|
Okrem toho: | |
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Vodu s maslom, cukrom a so soľou necháme zovrieť. Keď zovrie, stiahneme zo sporáka, pomaly prisýpame múku a poriadne premiešame. Miešame dovtedy, pokiaľ sa cesto neoddeľuje od hrnca aj od varešky a má tvar gule či malého bochníka. Necháme vychladnúť a primiešame jedno vajíčko po druhom. Buď ručne, alebo kuchynským robotom. Cesto potom vložíme do cukrárenského vrecka a na plech s papierom na pečenie striekame veterníky.
- 2
Do rúry predhriatej na 210 stupňov vložíme plech s veterníkmi a po 10 minútach teplotu znížime na 180 stupňov. Rúru nesmieme počas pečenia otvoriť. Pečie sa asi 15 minút, závisí od rúry.
- 3
Krém: Vyšľaháme smotanu s vanilkovým cukrom, zmiešame s mascarpone. Krém preložíme do cukrárenského vrecka a plníme rozrezané vychladnuté veterníky. Navrch dáme vždy ovocie a preložíme vrchnou časťou veterníka.
Tiež veterníky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu