Veterníky
Veterníky

Veterníky s vanilkovým krémom a ovocím

Reštaurácia Kogo Ristorante
v Bratislave, 8. augusta 2021
Veterníky s vanilkovým krémom a ovocím
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

Veterníky:
100 g
200 g
400 ml
2 PL
4 ks
štipka
Krém:
250 g
250 g
2 bal.
Okrem toho:
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Vodu s maslom, cukrom a so soľou necháme zovrieť. Keď zovrie, stiahneme zo sporáka, pomaly prisýpame múku a poriadne premiešame. Miešame dovtedy, pokiaľ sa cesto neoddeľuje od hrnca aj od varešky a má tvar gule či malého bochníka. Necháme vychladnúť a primiešame jedno vajíčko po druhom. Buď ručne, alebo kuchynským robotom. Cesto potom vložíme do cukrárenského vrecka a na plech s papierom na pečenie striekame veterníky.

  2. 2

    Do rúry predhriatej na 210 stupňov vložíme plech s veterníkmi a po 10 minútach teplotu znížime na 180 stupňov. Rúru nesmieme počas pečenia otvoriť. Pečie sa asi 15 minút, závisí od rúry.

  3. 3

    Krém: Vyšľaháme smotanu s vanilkovým cukrom, zmiešame s mascarpone. Krém preložíme do cukrárenského vrecka a plníme rozrezané vychladnuté veterníky. Navrch dáme vždy ovocie a preložíme vrchnou časťou veterníka.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia