Foto: jody
Zasa taký malý experiment. Vrátane prílohy. :-)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z prípravy vňate do mrazáku a na sušenie mi ostalo veľa stoniek, niečo som odložila, ale tak z troch hrstí som spravila vývar - stonky, guličky oboch korení, trochu soli - varíme pomaly čo najdlhšie, u mňa cca hodina.
-
2
Na poolejovaný plech dáme kurča, obsypeme ho kalerábmi a petržlenom.
-
3
Zasypeme veľkým množstvom nasekaného cesnaku (celá hlavička). Posolíme.
-
4
A nakoniec pridáme toľko čerstvej vňate, koľko máme odvahy a možností. Keby som dala viac, bolo by zelenšie. :-) Podlejeme stonkovým vývarom a dáme piecť.
-
5
Medzitým si na oleji osmahneme mrkvu na drobno.
-
6
Pridáme ryžu a chvíľku spolu popražíme.
-
7
Zalejeme vodou, posolíme, pridáme trošku vňate a na hrot noža kurkumy. Udusíme.
-
8
Kurča priebežne podlievame stonkovým vývarom a na koniec naň pri zapekaní dáme trošku masla.
-
9
Prajem dobrú chuť. :-)
Diskusia k receptu