Bezlepkové princess rezy
Foto: Potravinarskavyrobaliana
na 160 °C
Suroviny
5 ks (z vajec veľkosti L) |
|
štipka |
|
1 bal. |
|
1 PL (bezlepková múčna zmes na cestoviny a múčne jedlá) |
|
5 PL |
|
3 PL |
|
Plnka: | |
650 ml |
|
5 ks (z vajec veľkosti L) |
|
2 bal. |
|
120 g |
|
2 bal. |
|
100 g |
|
1 bal. |
|
100 ml |
|
2-3 ks |
|
Navrch: | |
|
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny. Potom pridáme cukor a vyšľaháme do tuha. Do snehu ručne zamiešame Zlatý krém, Universal mix a olej. Plech (40x30 cm) vystelieme papierom na pečenie a nalejeme cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 °C 20 -25 minút.
- 2
Cesto po upečení prevrátime na druhý papier a ten zospodu opatrne stiahneme. Necháme vychladnúť. Vychladnuté cesto pozdĺžne rozrežeme na 3 rovnaké časti.
- 3
Z mlieka, Zlatého krému a žĺtkov pripravíme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť. Môžeme prikryť potravinovou fóliou, aby sa nevytvorila kôrka. Rastlinný tuk vyšľaháme s cukrom a postupne zašľaháme vychladnutý krém. Vyšľaháme Šľahačkové potešenie v mlieku a spojíme s krémom.
- 4
Na prvý plát cesta natrieme krém, uložíme banány nakrájané na kolieska, priložíme druhý plát a postup zopakujeme. Prikryjeme posledným plátom, natrieme krém aj na boky a ozdobíme rozpustenou bielou čokoládou.
Tiež pudingový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu