Foto: irankovovie
Veľmi rada pečiem tento druh pečiva. Vždy si na ňom pochutí celá rodina, a tak som sa rozhodla podeliť sa oň aj s vami.
4-6
porcie
porcie
80 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Z mlieka, droždia, soli a cukru pripravíme kvások.
- 2
Múku zmiešame s ovsenými vločkami, pridáme kvások, maslo, soľ. Vypracujeme hladké cesto. Na teplom mieste necháme vykysnúť.
- 3
Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, sformujeme do valca a pokrájame na menšie kúsky.
- 4
Vyformujeme malé rožteky, ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre.
- 5
Môžme podávať s dresingom, jogurtom, ale môj odskúšaný recept je s arašidovým maslom. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu