Lahodné ovsené rožteky

irankovovie - bez fotkyirankovovie, 20. januára 2014

Veľmi rada pečiem tento druh pečiva. Vždy si na ňom pochutí celá rodina, a tak som sa rozhodla podeliť sa oň aj s vami.

4-6
porcie
80 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

200-220 g
70 g
1 ČL
10-15 g
30 g
170 ml
1 na potretie




Postup

  1. 1

    Z mlieka, droždia, soli a cukru pripravíme kvások.

  2. 2

    Múku zmiešame s ovsenými vločkami, pridáme kvások, maslo, soľ. Vypracujeme hladké cesto. Na teplom mieste necháme vykysnúť.

  3. 3

    Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, sformujeme do valca a pokrájame na menšie kúsky.

  4. 4

    Vyformujeme malé rožteky, ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre.

  5. 5

    Môžme podávať s dresingom, jogurtom, ale môj odskúšaný recept je s arašidovým maslom. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia