Banánové blondies s karamelom

figovnik - bez fotkyfigovnik, 30. mája 2013 16:21
Ďalšie recepty »
Banánové blondies s karamelomFoto: figovnik
10-15 min
príprava
45-50 min
na 180 °C

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Potrebujeme: 2 zrelé banány(najkrájané na plátky), 250 g trstinového cukru, 100 g masla, 100 g karamelového salka + 2 lyž. na vrch (dá sa kúpiť plechovka už karamelová, alebo z obyčajnej si spraviť karamelovú – plechovku položime do hrnca s vodou a na miernom ohni varíme 2-3 hodiny), 200 g hl. múky, 1,5 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva, 2 vajíčka, 100 g bielej čokolády.

  2. 2

    Postup: Predhrejte trúbu na 180 °C, štvorcovú formu (20cm) vyložte papierom na pečenie. Na miernom ohni, vo vodnom kúpeli rozpustite maslo, cukor, karamelové salko, čokoládu a zmiešajte do hladka.

  3. 3

    Trošku nechajte vychladnúť, vpracujte vajíčka, múku vopred zmiešanú s kypr. práškom, a banány.

  4. 4

    Vylejte do formy a povrch sem-tam pokvapkajte s 2 lyž. karamelového salka. Pečte 45-50 minút, alebo kým koláč nevybehne a povrch sa spevní. Dobrú chuť … Tento recept mám z časopisu Apetit.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist