Foto: figovnik
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Potrebujeme: 2 zrelé banány(najkrájané na plátky), 250 g trstinového cukru, 100 g masla, 100 g karamelového salka + 2 lyž. na vrch (dá sa kúpiť plechovka už karamelová, alebo z obyčajnej si spraviť karamelovú – plechovku položime do hrnca s vodou a na miernom ohni varíme 2-3 hodiny), 200 g hl. múky, 1,5 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva, 2 vajíčka, 100 g bielej čokolády.
- 2
Postup: Predhrejte trúbu na 180 °C, štvorcovú formu (20cm) vyložte papierom na pečenie. Na miernom ohni, vo vodnom kúpeli rozpustite maslo, cukor, karamelové salko, čokoládu a zmiešajte do hladka.
- 3
Trošku nechajte vychladnúť, vpracujte vajíčka, múku vopred zmiešanú s kypr. práškom, a banány.
- 4
Vylejte do formy a povrch sem-tam pokvapkajte s 2 lyž. karamelového salka. Pečte 45-50 minút, alebo kým koláč nevybehne a povrch sa spevní. Dobrú chuť … Tento recept mám z časopisu Apetit.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu