Bezlepkové košíčky
Bezlepkové košíčky

Plnené košíčky z lineckého bezlepkového cesta

novalim - fotkanovalim, 17. decembra 2018. Komerčný recept.
Plnené košíčky z lineckého bezlepkového cesta
Foto: novalim

Aby bolo vianočné – a vôbec, celoročné bezlepkové pečenie jednoduchšie, vyvinuli sme pre vás praktické hotové bezlepkové cestá. Sú univerzálne a umožnia vám zapojiť Zobraziť celý popisAby bolo vianočné – a vôbec, celoročné bezlepkové pečenie jednoduchšie, vyvinuli sme pre vás praktické hotové bezlepkové cestá. Sú univerzálne a umožnia vám zapojiť veľkú mieru kreativity do pečenia. Dnes vám ukážeme, ako si jednoducho upiecť plnené košíčky z lineckého bezlepkového cesta.

60 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

1 bal.
 na poprášenie dosky
Na krém:
500 ml
60-80 g
1 bal.
1-2 bal.
120 g
1 bal.




Postup

  1. 1

    Linecké cesto vyberieme z chladničky vopred, aby sa ohrialo na izbovú teplotu. Na škrobom poprášenej doske ho ručne poriadne premiesime a vyvaľkáme na hrúbku približne 7-10 mm.

  2. 2

    Formičkami na košíčky z cesta vykrajujeme kolieska, ktoré potom len preklopíme na druhú stranu a veľmi jemne zatlačíme do formičky. Cesto do formičiek nezatláčame príliš, aby sa po upečení neoddelila spodná časť košíčku od bokov.

  3. 3

    Formičky s cestom poukladáme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 10 minút. Po upečení košíčky z lineckého cesta necháme mierne vychladnúť a opatrne ich vyklopíme z formičiek.

  4. 4

    Pripravíme si krém. Z mlieka, polovice cukru a pudingového prášku uvaríme puding podľa návodu. Ak chceme mať krém hustý, použijeme oba sáčky, ak redší, postačí nám jeden sáčok pudingu.

  5. 5

    Uvarený puding prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Potom ho rozmixujeme dohladka a zašľaháme doňho zvyšný cukor, vanilínový cukor a maslo. Hotovým krémom, ak je hustý, naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou a plníme košíčky. Ak zvolíme krém redší, môžme plniť košíčky lyžičkou. Na vrch poukladáme rôzne druhy menšieho ovocia a štetcom potrieme hotovým želé, ktoré sme si pripravili podľa návodu. Košíčky z lineckého cesta odložíme aspoň na hodinu do chladu a potom podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia