Sviečková NATURALE alias mäso na zelenine fotorecept
Foto: rous5
Nebojme sa variť zdravo a pritom zachovať tie pravé chute. Skúsila som a podarilo sa. Ako doplnok ešte pridávam k receptu podobnú variantu a Zobraziť celý popisNebojme sa variť zdravo a pritom zachovať tie pravé chute. Skúsila som a podarilo sa. Ako doplnok ešte pridávam k receptu podobnú variantu a bolo to pri jednom varení, najedla sa celá rodina :) .
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Suroviny pri oboch jedlách sú rovnaké s rozdielom mlieka a oleja. Pri kuracom mäse použijeme mlieko a pri hovädzom olej.
-
2
Všetku zeleninu nakrájame, osolíme a dáme variť.
-
3
Mäso si nakrájame na kocky. Kuracie dáme dusiť, ničím nepodlievame, len osolíme. Hovädzie sprudka osmažíme, osolíme, pridáme troška oleja, mletú červenú papriku, podlejeme vodou a dusíme pomaly a dlho domäkka.
-
4
Uvarenú zeleninu si rozdelíme v pomere 1:2. Do kuracieho mäsa ju rozmixujeme do hladka (bez vody), pridáme lyžičku horčice (podľa chuti) a mlieko, toľko aby bola zmes taká redšia. Použila som ponorný mixér ktorý som vyhrala vďaka VARECHE.
-
5
Touto zmesou zalejeme udusené kuracie mäso. Ostatnú zeleninu rozmixujeme tiež do hladka s pridaním vody v ktorej sa zelenina varila (podľa potreby). Túto s vodou rozmixovanú zeleninu prilejeme k hovädziemu domäkka udusenému mäsu, podľa chuti dochutíme soľou alebo vegetou. Nič iné nepridávame.
-
6
Dobrú chuť.
Diskusia k receptu