Foto: deruth
Recept si môžte upraviť podľa Vašich chuťových prefencií.
porcie
príprava
na 150-250 °C
Postup
-
1
Dáme si spolu uvariť sušenú zeleninu so sójou, dochutíme soľou a korením. Taktiež si dáme variť zemiaky na zemiakovú kašu v slanej vode.
- 2
Medzitým si predhrejeme rúru na 150 stupňov. Nastrúhame cukinu na hrubo. Konce nezahodíme- využijeme na omáčku Omáčka a ragú: Pokrájame 3 rajčiny, na horúcom oleji osmažíme na stredne silom ohni premiestnime do mixovacej misy, pridáme zvyšky cukiny, kúsok uhorky, čerstvú bazalku (ak máme a odporúčam nie viac ako dva tri lístky) a rozmixujeme. Dochutíme soľou, čiernym mletým korením a červenou paprikou(ja ju dávam aj pre chuť aj pre farbu).
- 3
Uvarenú zmes sóje a zeleniny necháme vychladnúť a vyžmýkame, zmiešame s cukinou a opražíme na oleji. Zalejeme rajskou omáčkou a prelejeme do zapekacej misy. Pečieme pri 150 stupňoch pol hodiny. Medzitým sa nám uvaria zemiaky, ktoré rozmixujeme s olivovým olejom, ktorý dodá potrebnú jemnosť. Dochutíme soľou. Pripravíme si šalát- ak nájdeme väčšie kúsky šalátu pokrájame na menšie, pokrájame 1 rajčinu, zvyšok uhorky, posolíme, pokvapkáme olivovým olejom a octom- dobre premiešame. Po polhodine vyberieme zapekaciu misu so sójou a navrstvíme zemiakovú kašu. Ja som ju povrchu zľahka posypala majoránkou, ktorá jej dodala viac arómy. Zapekáme pri 250 stupňoch dozlatista- treba pozorne sledovať. Napokon pokrájame a ozdobíme šalátom podľa fantázie. Prajem dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu