Foto: strigus
Rýchlovka na večeru
2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si pác na rybku - prelisovaný cesnak, postrúhaný zázvor, olivový olej a limetová šťava, zmiešame.
-
2
Filety umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky šikmo - aby boli tenučké. ukladáme na tanier - každú vrstvu potrieme pripravenou marinádou.
-
3
Odležanú (asi 30 min.) rybku dáme do woku dusiť.
-
4
Keď je ryba skoro udusená, pridáme petržlenovú vňať a necháme dodusiť.
-
5
Spravíme prílohu: ryžové rezance zalejeme vriacou vodou, necháme zo 4 minúty pod pokrievkou, scedíme. Pór restujeme na štipke masti, pridáme scedené rezance, chvíľu opražíme a zalejeme omáčkou (vymiešaný kečup, sójovka a solamyl), premiešame, o minútku odstavíme, podávame.
Diskusia k receptu