Zázvorový pangasius s ryžovými rezancami

strigus - fotkastrigus, 10. decembra 2011
Zázvorový pangasius s ryžovými rezancami
Foto: strigus

Rýchlovka na večeru

2
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 filety
4 strúčiky
1 ks (1,5x1,5 cm)
2 PL
1 PL
1 PL
1 PL
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si pác na rybku - prelisovaný cesnak, postrúhaný zázvor, olivový olej a limetová šťava, zmiešame.

    Zázvorový pangasius s ryžovými rezancami - obrázok 1
  2. 2

    Filety umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky šikmo - aby boli tenučké. ukladáme na tanier - každú vrstvu potrieme pripravenou marinádou.

    Zázvorový pangasius s ryžovými rezancami - obrázok 2
  3. 3

    Odležanú (asi 30 min.) rybku dáme do woku dusiť.

    Zázvorový pangasius s ryžovými rezancami - obrázok 3
  4. 4

    Keď je ryba skoro udusená, pridáme petržlenovú vňať a necháme dodusiť.

    Zázvorový pangasius s ryžovými rezancami - obrázok 4
  5. 5

    Spravíme prílohu: ryžové rezance zalejeme vriacou vodou, necháme zo 4 minúty pod pokrievkou, scedíme. Pór restujeme na štipke masti, pridáme scedené rezance, chvíľu opražíme a zalejeme omáčkou (vymiešaný kečup, sójovka a solamyl), premiešame, o minútku odstavíme, podávame.

    Zázvorový pangasius s ryžovými rezancami - obrázok 5

Diskusia k receptu

jamarlen
P.S. naozaj rýchlovka a predsa nevšedná a myslím, že aj zdravá, aj keď si to mnohí o pangasovi nemyslia. myslím vždy na to,pre koho sú negatívne reči o tej rybe výhodné.....
vecnemlada
zaujimavy recept, ryby mozme v akejkolvek podobe, skusim aj inu rybku takto urobit, sup do kucharskej knihy...