
Špaldová kvásková vianočka s levanduľou
Vianočka u nás patrí nielen k Vianociam ale aj k voňavým nedeľným raňajkám. Ak je navyše...

Baranina na majoráne
Baraninu odblaníme, umyjeme a nakrájame na kocky. Na oleji speníme jemne nakrájanú cibuľu, pridáme...

Hovädzí steak s cibuľou
Mäso nakrájané na rezne umyjeme, osušíme, posolíme, pokoreníme, opečieme sprudka, potom stiahneme...

Slaný závin
Lístkove cesto potrieme kečupom, poukladáme šunku, syr, nivu. Zrolujeme a môžeme potrieť vajičko...

Karfiolové lievance so syrom
Veľmi chutné, jednoduché jedlo. Nie je náročné na čas a môže sa ľubovoľne s rôznymi prílohami...

Mexické Ceviche
Nadrobno nakrájanú rybu prelejeme šťavou z limetiek alebo citróna, pridáme všetky ostatné prísady (okrem červenej...

Pangasius plnený špenátom
Špenát sparíme, necháme odkvapkať a vychladnúť. Do špenátu nastrúhame muškát, pretlačíme cesnak, osolíme,...

Nivový kapor
Plátky umytého, vykosteného pokrájaného kapra osoľte, obaľte v hladkej múke, vajci a z oboch...

Záhorácká topinka
Tento recept pochadza ze záhorá konkrétne z Holíča. K obľúbeným patrí preto, že je rýchly,...

Gaštanovo-hubová krémová polievka
Predvčerom na firemnej oslavne sa nezabudlo ani na vegetariánov; v ponuke boli celkom príjemné jedlá a tak...

Šatôčka plnená „ratatouille“ s tekvicovým krémom
Z múky, vajec a oleja vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať 8 hodín.

Vegetariánska ihla
Toto jedlo som ochutnala v jednej reštaurácii pod hradom Krásna Hôrka. Na inšpiráciu ho ponúkam všetkým,...

Lussekatter
Typicky svedsky safranovy kolacik, ktory sa jedava iba 13. decembra na Luciu (potajme sa vyjeda stale) :)

Domácí švestková zmrzlina
Mražené švestky dáme do robotu a přidáme ostatní suroviny a rozmixujeme.

Grenadier marsh so Znojmo okrou
U nás doma je známych niekoľko desiatok jedál so všeobecnou obľubou. Medzi ne určite patrí i...

Losos na cibuľovej omáčke
Filet z lososa rozkrájame na väčšie kúsky (3 x 4 cm) a sprudka opečieme na rozpálenej panvici...

Obrátený banánovo-čokoládový chlebík
V poslednej dobre rada pečiem s použitím banánov. V podstate už kupujem len banány prezreté, ...

Raw pistáciové energy guľky
Všetky ingrediencie rozmixujeme v mixéri, kým nezískame hustú lepkavú zmes.

Mäsovo-zeleninové penne
Poslúži ako rýchla večera, či obed. Základom sú cestoviny, mleté zvyškové mäso, zelenina a paradajkový pretlak.

Kuřecí, cuketa a sušená rajčata na másle
V sezoně cuket si z pár surovin vytvoříte výborné jídlo. Moje recepty najdete na http://inkitchenopen. blogspot....

Bábovka s Kinder Pingui
Vymýšľala som nejaký iný druh bábovky, mala som v chladničke Kinder Pingui s čokoládou, ...

Príloha do polievok – sedlina Naďky z Moravy
Vždy rád navštevujem Moravu. V spomienkach, ale hlavne fyzicky. Žije tam „kopec“ mojich sesterníc...

Farfalle s byvolou mozzarellou a grilovanou paprikou
Byvolia mozzarella sa právom hrdí tým, že patrí medzi najlepšie syry na svete. Výrazná aróma,...

Náš tradičný vianočný vaječný likér
Náš tradičný vaječný likér, ktorý u nás na Vianoce nesmie chýbať....

Zemiakovo-škvarkové placky
. topila som nedávno v pekárničke slaninu na skúšku. takže boli škvarky a trebalo dačo...

Kysnutá orechovo-kakaová bábovka
Robila som ju včera poobede, ale fotka celej bábovky sa mi nepodarila, lebo ked sa...

Vianočný punč
Do hrnca nalejte vodu/čaj, pridajte cukor, šťavu z 2 pomarančov, kôru z 1/2 citróna,...

Caprese
Očistíme paradajky a orežeme z vrchnej a spodnej strany. Vydlabeme dužinu. Musíme si dávať pozor...

Quinoa s tekvicou a listami kelu
Tato priloha je trochu kyslasta a trochu sladkasta vhodna ako ranajky, napr. s volskym okom,...