Plnené artičoky

pusta - fotkapusta, 14. marca 2011
Plnené artičoky
Foto: pusta

Toto predjedlo som si vymyslela sama na jednu oslavu. Oslávencovi chutilo, ponúkam na vyskúšanie.

1
porcia
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks hlavičky
2 kolieska
2 plátky
2 vejáriky
2 ks z lístkového cesta
2 PL




Postup

  1. 1

    Hlavičky artičokov vydlabeme a naplníme majonézovou omáčkou alebo šalátom. Naplnené hlavičky artičokov položíme na plytký dezertný tanierik.

  2. 2

    Na plátky paradajok položíme upečené pagáčiky a umiestnime pred artičoky. Z oboch strán zasunieme kornútiky zo šunky a vejáriky z kyslej uhorky.

  3. 3

    Podávame s malými banketkami ako slávnostné predjedlo.

Diskusia k receptu

java
ak oslavenec od rana nejedol a s kamaratmi nemnozko popili, tak mu to urcite chutilo, a mozno by si pochutnal aj na vyprazanych klincoch. ak mu bolo do rana nevolno a zvracal, urcite to nebolo z alkoholu, za to ti rucim, na toto jedlo musi mat bezny smrtelnik velku odvahu a este lepsi zaludok...
Zidek by ti dal urcite min. 103 hviezdiciek, na teba nema ani Michelin (vies o com to je???)
pusta
nekomentujem, nech si každý utvorí o tom svoj názor
julica
Ja by som artičok, takú ušľachtilú zeleninu, plnila takisto niečím ušľachtilejším. pojedači majonézy majú možno iný názor, ale mne to tiež pripadá pomerne negustiózne.
pusta
julica, koľko ľudí, toľko chutí




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia