Marinovaný losos

petulko391 - bez fotkypetulko391, 26. júla 2010
4
porcie
35 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 ČL
2 PL
2 PL
2 PL
800 g




Postup

  1. 1

    Limetku dobre umyjeme, z polovičky nastrúhame kôrku do misky, potom limetku rozkrojíme a vymačkame znej do misky všetku šťavu.

  2. 2

    Pridame med, vymačkanu šťavu z nastruhaného zázvoru, pokrájaný koriander, olej a všetko dobre premiešame

  3. 3

    Filet lososa stiahneme z kože aj šedu vrstvu pod kožou. Nakrajame na porcie a dame do misky s marinadou. Zakryjeme fóliou a na 30 minút dáme do chladu.

  4. 4

    Namarinované porcie lososa osolime a opekame na teflonovej panvici približne 10 minút podľa hrubky filetu. Pred podavaním ozdobte rybu jemnými prúžkami limetovej kôry. 1 porcia 1894 KJ / 452Kcal

Diskusia k receptu

tinca
@petulko391 skúsim ja lososa zbožňujem, akurát tú kožu nedávam dole a nerobím ho na panvici, ale v rúre presne 9 minút. ukladám do KK.
alexdidi
Mňam, určite vyskúšam...milujem lososa a zázvor teda ďumbier...páči sa mi tá šťava z neho do marinády...lososa robím rôznymi spôsobmi, ale najčastejšie na grilovacej panvici...
pravdah
Mozno malo ludi pozna najjednoduchsi a najefektivnejsi sposob ako "odkozit" lososa, ci inu mastnu Rybu. Princip je v tom, ze roztopime podkozny tuk a kozu stiahneme. Najjednoduchsie je uvarit vodu v kanvici a potom nou poliat lososa obrateneho kozou navrch. po asi desiatich sekundach stiahnete kozu ako keby nebola prirastena. Napada mi aj iny, bohuzial, nevhodny priklad :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia