Džúsová torta

3sandra3 - fotka3sandra3, 29. júna 2013

Recept som objavila v časopise Život.

Suroviny

Cesto:
230 g
110 g
1 ks
2 PL
štipka
4 - 6 PL
Plnka:
700 ml
2 ks
200 ml
6 ks
100 g
130 g
2 ks
Sneh:
7 ks
300 g




Postup

  1. 1

    Cesto vymiesime a na 15 minút dáme do chladničky. Potom cesto vyvaľkáme a dáme do tortovej formy /vymastíme a vysypeme múkou/ a vytvarujeme vyšší okraj. Popicháme vidličkou a korpus dáme predpiecť na 10-15 minút. Necháme trochu vychladnúť.

  2. 2

    Plnka: V hrnci zohrejeme džús, rozpustíme v ňom kryšt. a vanilk. cukor. Vo vode vymiešame Zlaté klasy, nalejeme do džúsu a privedieme do varu. Uvaríme do zhustnutia. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Potom tento puding vymiešame dohladka s maslom a žltkami.

  3. 3

    Záver: Pomarančovú plnku nanesieme na predpečený korpus a vložíme späť do rúry zhruba na 30 minút.

  4. 4

    Z bielkov a kryšt. cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý nanesieme na upečenú plnku a dáme krátko zapiecť.

  5. 5

    Vychladnutú tortu môžeme posypať práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

evanaaa
Aj bez foto si viem predstaviť ako vypadá táto pochúťka, aj ako chutí, treba mať predstavivosť, páči sa mi.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia