Recept som objavila v časopise Život.
Suroviny
Cesto: | |
230 g |
|
110 g |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
štipka |
|
4 - 6 PL |
|
Plnka: | |
700 ml |
|
2 ks |
|
200 ml |
|
6 ks |
|
100 g |
|
130 g |
|
2 ks |
|
Sneh: | |
7 ks |
|
300 g |
|
Postup
-
1
Cesto vymiesime a na 15 minút dáme do chladničky. Potom cesto vyvaľkáme a dáme do tortovej formy /vymastíme a vysypeme múkou/ a vytvarujeme vyšší okraj. Popicháme vidličkou a korpus dáme predpiecť na 10-15 minút. Necháme trochu vychladnúť.
- 2
Plnka: V hrnci zohrejeme džús, rozpustíme v ňom kryšt. a vanilk. cukor. Vo vode vymiešame Zlaté klasy, nalejeme do džúsu a privedieme do varu. Uvaríme do zhustnutia. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Potom tento puding vymiešame dohladka s maslom a žltkami.
- 3
Záver: Pomarančovú plnku nanesieme na predpečený korpus a vložíme späť do rúry zhruba na 30 minút.
- 4
Z bielkov a kryšt. cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý nanesieme na upečenú plnku a dáme krátko zapiecť.
- 5
Vychladnutú tortu môžeme posypať práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu