Recept som objavila v časopise Život.
Suroviny
| Cesto: | |
| 230 g |
|
| 110 g |
|
| 1 ks |
|
| 2 PL |
|
| štipka |
|
| 4 - 6 PL |
|
| Plnka: | |
| 700 ml |
|
| 2 ks |
|
| 200 ml |
|
| 6 ks |
|
| 100 g |
|
| 130 g |
|
| 2 ks |
|
| Sneh: | |
| 7 ks |
|
| 300 g |
|
Postup
-
1
Cesto vymiesime a na 15 minút dáme do chladničky. Potom cesto vyvaľkáme a dáme do tortovej formy /vymastíme a vysypeme múkou/ a vytvarujeme vyšší okraj. Popicháme vidličkou a korpus dáme predpiecť na 10-15 minút. Necháme trochu vychladnúť.
- 2
Plnka: V hrnci zohrejeme džús, rozpustíme v ňom kryšt. a vanilk. cukor. Vo vode vymiešame Zlaté klasy, nalejeme do džúsu a privedieme do varu. Uvaríme do zhustnutia. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Potom tento puding vymiešame dohladka s maslom a žltkami.
- 3
Záver: Pomarančovú plnku nanesieme na predpečený korpus a vložíme späť do rúry zhruba na 30 minút.
- 4
Z bielkov a kryšt. cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý nanesieme na upečenú plnku a dáme krátko zapiecť.
- 5
Vychladnutú tortu môžeme posypať práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu