Kokteilové acidko Ríbezliatko

nonna - fotkanonna, 12. júla 2013
Kokteilové acidko Ríbezliatko
Foto: nonna

Na schladenie horúcich letných chvíľ je ideálne toto vychladené kyslé mlieko kyslastosvieže a vonné od medu. Organizmus ním vyzbrojíte vitamínmi, vlákninou, antioxidantmi, získate aj Zobraziť celý popisNa schladenie horúcich letných chvíľ je ideálne toto vychladené kyslé mlieko kyslastosvieže a vonné od medu. Organizmus ním vyzbrojíte vitamínmi, vlákninou, antioxidantmi, získate aj proteíny, nejaké mastné kyseliny, mliečnu bakteriálnu mikroflóru a čistú glokózu s fruktózou plus ďalšie bioaktívne a obranné látky z medu. Ich zloženie a množstvo závisí od druhu medu.

2
porcie
6 minút
príprava

Suroviny

250 g
200 g
3 ČL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Kokteilové acidko Ríbezliatko - obrázok 1
  2. 2

    Ríbezle umyjeme a odstopkujeme.

    Kokteilové acidko Ríbezliatko - obrázok 2
  3. 3

    Rozmixujeme.

    Kokteilové acidko Ríbezliatko - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme zakysanku, med a opäť dobre rozmixujeme.

    Kokteilové acidko Ríbezliatko - obrázok 4
  5. 5

    Nech sa páči, štrngnime si NA ZDRAVIE! POZNÁMKA: Nápoj bol dosť hustý, takže je možné ho zriediť trochou sladkého mlieka alebo ovocnou šťavou. Ríbezle, tak ako aj zakysanku som nechala pred použitím dobre vychladiť.

    Kokteilové acidko Ríbezliatko - obrázok 5

Diskusia k receptu

mariamka
ten odbornymi terminmi nabity uvod by ma aj odradil :) ale foto a konecny produkt urcite nie :) takyto zdravy ribezlak je urcite skvely osviezujuci letny napoj,, cakala som, ci tu ribezlovu stavu precedite, oni tie zrnka su dost velke, ale to podla vkusu ,, alebo sa rozmixuju? .. fotky v trave su krasne ..
nonna
@marianne - si veľmi milá, ďakujem Ti za povzbudivý a uznanlivý koment. Treba využiť leto a jeho možnosti záhradných variácií. Ja Tebe tiež posielam PALCE hore. Uži si kulinárskeho víkendu!
nonna
@mariamka - veľká vďaka za povšimnutie si môjho kokteilíku. Kdeže by som sa babrala ešte s prepasírovaním. Zrnká mne osobne nevadia. Bolo by navyše dosť strát z tej masy. Dík aj za pochvalu fotiek. Tiež prajem prímový víkend!
ameliaami
mňam...vyzerá to skvele a ríbezle dozrievajú...ďakujem,vyskúšam :-)
radulienka
Mňam, kyslé mlieko a všetky podobné produkty v lete preferujem, jednoducho osviežujú a ochladzujú pri vysokých teplotách, no a vitamínov nie je nikdy dosť, neviem prečo sa @mariamka vzrušuje nad tým úvodom, však sa nechám poučiť, hlavne ak tomu niekto rozumie. Aspoň tu máme čisté prírodné produkty, žiadnu chémiu, vďaka za recept a za vysvetlenie, @Nonna...
nonna
@ameliaami - ďakujem aj ja za dobré ohodnotenie a ochotu skúsiť. Dúfam, že padne na úžitok.
nonna
@radulienka - som rada, že sa Ti recepis páči a aj pokec okolo neho. Tvoje ohodnotenia si vážim a vždy ma potešia. Aj keď si nechtiac nahrala na úder zaobalený, zamaskovaný a podpichovačný, ale hlúpy opätovne nášmu kuchárskemu kúzelníkovi @tiginkovi , však neva. Preukazuje svoj "extra" charakter. Oddychovú sobotu i nedeľu!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia