Harmónia burgery s panenkou fotorecept
Rastislav Bekeš
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 3. marca 2017
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 3. marca 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mleté mäso dochutíme pretlačeným cesnakom, mletou paprikou, soľou a korením. Dôkladne premiešame, rozdelíme na 4 časti. Panenku nakrájame na štyri plátky, ktoré obalíme v mletom mäse a vytvarujeme do burgerov.
-
2
Na mierne rozpálenom grile alebo panvici pomaly grilujeme, pokiaľ mäso nie je hotové.
-
3
Žemľu potrieme roztopeným maslom a opečieme dozlatista. Môžeme vrstviť spôsobom: žemľa, dresing, ľadový šalát, mäso, na plátky nakrájaná paradajka a cibuľa, dresing, žemľa.
Diskusia k receptu