Foto: kecemis
V tomto recepte je mozne pouzit pollock, lososa alebo inu rybu podla vlastnej chute.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
750 g |
|
1 ks |
|
3-4 ks |
|
2 PL |
|
1-2 PL cerstvy nastruhany |
|
3 ks rôzne farby |
|
1/2 ks |
|
125 ml |
|
1 l cerstve mlade |
|
1/4 KL |
|
1/2 KL |
|
100 ml |
|
|
|
1/2 hrnček |
|
Postup
-
1
Do hrnca alebo vacsej panvice dam olivovy olej rozohriat, pridam cibulu, cesnak, zazvor a curry pastu.
-
2
Po troch minutach pridam vsetko ostatne okrem citronovej stavy a pretlaku. Papriky pokrajane na pasiky, jalapeno nasekane nadrobno, sol, koriander a pokrajane huby ( pouzil som sampiony) a miesat az kym cibula nezmekne, asi 5-6 minut.
-
3
Pridame spenat, premiesam, a varim kym mi spenatove listky nazacnu vadnut. Priblizne 2-3 minuty.
-
4
Ked nam spenatove listky zacnu vadnut, pridavam rajcinovy pretlaka vodu. Toto privediem do varu, stiahnem teplotu a povarim znova niekolko minut. Potom pridam rybu nakrajanu na kocky, dobre premiesam a neham varit asi osem minut. Dve minuty pred koncom pridavam este citronovu stavu.
-
5
Podavame to na ryzi zmiesanej s uvarenon brokolicou, pripadne karfiolom.
Diskusia k receptu