Foto: ailuj82
U nás veľmi obľúbený - kysnuté cesto, slivky, smotanovo-vaječná poleva.
80 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Droždie rozmrvíme do vlažného mlieka, pridáme trochu cukru a necháme asi 10 min. kysnúť. Múku, cukor, soľ a roztopený tuk dáme do misy, pridáme kvások a vajce. Vypracujeme cesto a necháme kysnúť asi 30 min.
- 2
Slivky umyjeme a vykôstkujeme. Vykysnuté cesto preložíme na plech potretý maslom /nie olej ani margarín, lebo sa prilepí/ a cesto rukami roztiahneme na celý plech /komu sa chce, môže ho vyvaľkať na doske/. Poukladáme slivky a dáme do vyhriatej rúry.
- 3
Po 20 min. pečenia koláč zalejeme polevou: v smotane rozmiešame vajcia, cukor a škoricu. Pečieme ďalších 20 min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu