Sleďový šalát na holandský spôsob

Dávid Baka
prevádzkar Silvanus Rest Hubert v Nových Zámkoch, 19. januára 2014
Sleďový šalát na holandský spôsob
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
3 ks
100 g
4 ks
2 PL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Slede uvaríme, vykostíme a nakrájame na kocky.

  2. 2

    Cibuľu nakrájame na malé kúsky, jablko, ošúpané cvikly a kyslú uhorku tiež nakrájame na malé kúsky.

  3. 3

    Pridáme citrónovú šťavu, smotanu a majonézu, osolíme a okoreníme. Pri podávaní ozdobíme pažítkou.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Ryby morské, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Lacné jedlá, Varené, Mäsová hostina

Diskusia k receptu

nonna
Výborné, ale majonézu nahrádzam majolenkou, smotanu možno smotanovým jogurtom, bude ľahšie. Ukladám do KK! A vyhadzujem na FBčko!
janger
Na holandsky sposob by bol potial, kym by sa v recepte nepisalo, ze 'slede uvarime'...Tieto slede sa pouzivaju surove, su nasolene, dozrete su posobenim enzymov pankreasu...Pre cudzincov trosku nezvycajne, ale su to vyborne, lahodne slede...Jedia sa len tak, bez upravy. A tak sa pouzivaju aj do salatov...Ale na Slovensku nie su dostat, preto asi takato priprava...Ale moze byt tiez fajn :-).