Šalát s kačacími prsami
Šalát s kačacími prsami

Zmes listových šalátov s kačacinou

Ján Michlík
šéfkuchár Wellness hotela Kontakt**** v Starej Lesnej, 24. júla 2017
Zmes listových šalátov s kačacinou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Mám rád chutné, zdravé a najmä nie dlho pripravované jedlá. V lete najmä šalátový štýl, v ktorom okrem čerstvých a sezónnych listov nechýba svieže Zobraziť celý popisMám rád chutné, zdravé a najmä nie dlho pripravované jedlá. V lete najmä šalátový štýl, v ktorom okrem čerstvých a sezónnych listov nechýba svieže ovocie, ľahké mäso, kvalitný ocot a olej.

4
porcie
20 minút
príprava
12-14 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g mix (lolo rosso, rímsky šalát, čakanka, frissé)
250 g
150 ml
100 ml
2 ks
150 g
300 g (alebo gorgonzola)
500 g
200 g




Postup

  1. 1

    Kačacie prsia sprudka opečieme z oboch strán na panvici, osolíme, okoreníme (môžeme pridať čerstvý tymian), potom dáme dopiecť do vyhriatej rúry na 180 °C na 12–14 minút.

  2. 2

    Hrušku očistíme, syr nakrájame na väčšie kocky a pridáme vlašské orechy, všetko spolu opečieme na masle. Šaláty umyjeme, osušíme a v rukách natrháme.

  3. 3

    Podávame tak, že na spodok taniera dáme časť šalátov, pridáme opečené kačacie prsia, hrušku, syr a orechy a zakryjeme to zvyšnými šalátovými listami. Pridáme balzamikový ocot a pokvapkáme olivovým olejom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia