Zmes listových šalátov s kačacinou
šéfkuchár Wellness hotela Kontakt**** v Starej Lesnej, 24. júla 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Mám rád chutné, zdravé a najmä nie dlho pripravované jedlá. V lete najmä šalátový štýl, v ktorom okrem čerstvých a sezónnych listov nechýba svieže Zobraziť celý popisMám rád chutné, zdravé a najmä nie dlho pripravované jedlá. V lete najmä šalátový štýl, v ktorom okrem čerstvých a sezónnych listov nechýba svieže ovocie, ľahké mäso, kvalitný ocot a olej.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
600 g mix (lolo rosso, rímsky šalát, čakanka, frissé) |
|
250 g |
|
150 ml |
|
100 ml |
|
2 ks |
|
150 g |
|
300 g (alebo gorgonzola) |
|
500 g |
|
200 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Kačacie prsia sprudka opečieme z oboch strán na panvici, osolíme, okoreníme (môžeme pridať čerstvý tymian), potom dáme dopiecť do vyhriatej rúry na 180 °C na 12–14 minút.
- 2
Hrušku očistíme, syr nakrájame na väčšie kocky a pridáme vlašské orechy, všetko spolu opečieme na masle. Šaláty umyjeme, osušíme a v rukách natrháme.
- 3
Podávame tak, že na spodok taniera dáme časť šalátov, pridáme opečené kačacie prsia, hrušku, syr a orechy a zakryjeme to zvyšnými šalátovými listami. Pridáme balzamikový ocot a pokvapkáme olivovým olejom.
Tiež prsami:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu