Ovocné gule

pehacik - fotkapehacik, 6. apríla 2011

Mám veľmi rada sladké jedlá a toto je veľmi nenáročné na prípravu a čas, takže pre mamičku s dvoma malými deťmi ako stvorené..:-)

3
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
1 ks
cca 200 g
50 g
1 veľký pohár zavárané (alebo iné ovocie)




Postup

  1. 1

    Najprv si dáme odkvapkať slivky do umyvadla. Ja osobne tu šťavu z kompótu nemám rada,ale poznám ľudí čo si ju riedia vodou a pijú ako limonádu, takže môžte to skúsiť.

  2. 2

    Do misy dáme tvaroh, vajce a postupne pridávame detskú krupicu. Množstvo krupice záleži od veľkosti vajca. Pridávajte a miešajte kým z toho nebudete mať dostatočne husté cesto, aby sa s ním dalo pracovať t.j. vaľkať a krájať.Hotové cesto necháme cca 15-20 min postáť, aby tá krupica nasala trochu vlhkosti. Lepšie sa nám bude s cestom pracovať.

  3. 3

    Cesto vyvaľkáme, vykrojíme štvorce do stredu každého dáme slivku resp. iné ovocie , zabalíme a varíme v osolenej vriacej vode cca 5-8min. Keď sú uvarené plávajú na hladine..:-) Roztopíme si maslo najrýchlejšie je v keramickom hrnčeku v mikrovlnke. Polejeme si guľky alebo iné tvary ,ktoré sa nám podarili. Posypeme práškovým cukrom a ja si na to ešte dávam ďalší tvaroh..:-) Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

arasidka
práve sa dusím s mliečnou ryžou..... a čítam. A vravím - i toto môžem. Ale pre získanie viac času - cesto daj dokopy, a ber medzi prsty cesto tak, že z toho v dlaniach urobíš guľky a dáš ich prevariť do vody. Guľky z hladiny pozbieraš, dáš na tanier a každému toľko, koľko zje a hneď vedľa nich naložíš kompót, preleješ guľky maslom , ale až po tom, ako si nachystáš - teda jááá si nachystám opraženú a z vody vydusenú strúhanku a jasné, praškový cukor navrch.
baboja
Robievala som kedysi davno plnene jahodami a navrch oprazenu struhanku.To bola dobrota.Celkom som na ne zabudla.Dakujem za pripomenutie,uz viem co mame zajtra na obed.
brigita
Ale najlepšie sú, keď ich nájdete v robote na stole a nemusíte ich robiť, ako ja včera, keď som ich našla na stole. Boly výborné z tvarohom a škoricou.
pehacik
To s tymi gulkami som skusala,ale mojej malej to v takej forme nechutilo. Tak sme skoncili pri plnenych gulkach..:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia