Mäso s mozočkami
Tento recept robievam najčastejšie na zabíjačku, pretože mám čerstvé mleté mäso a je pripravené...
Novokošická kosťovica - polievka
Nedeľa ráno, môjho detstva, je hlboko zapísaná do pamäte s rituálom varenia polievky, spravidla...
Ředkvičková polévka
Období mladých, jarních ředkviček je tu a tahle jemná, růžová polévka z nich je...
Zeleninový tanier s údenym lososom
Ladovy salat si natrhame a naukladame na tanier nan polozime platky udeneho lososa. Ostatnu zeleninu si nakrajame...
Medvedí závin
Nie, nebojte sa, nemusíte ísť duriť nedospatého medveďa z brlohu. Pozývam vás na návštevu...
Bravčová pečeň s fazuľou a šampiónmi.
Chcel som restovanú bravčovú pečeň a s chladničky som musel spracovať pór a šampiňóny, tak som...
Zemiaková polievka s hubami z Barčianskej
Domáca podľa vyše polstoročného receptu. Polievky ma sprevádzali od detstva po celý život....
Marinované jahody s octom balzamiko
Jahody umyjeme, prekrojíme na polovicu, ocukríme, prelejeme balzamikom a necháme 2 hodiny odstáť.
Nezvyčajný sendvič
Naozaj nezvyčajný, avšak výborný - z toastového chlebíka, so syrovou plnkou a prikrytý omeletou :)
Začiatočnícky kuskus
Jedlo ktoré je robené zo "zvyškov" pretože nakupovať pôjdeme až zajtra. Je to môj prvý kuskus a...
Kysnutý chlieb
Tento chlieb sme s mamou pečieme väčšinou cez víkend alebo na nejakú oslavu. Prvý krát sme...
Kuracina na rasci s mladou cibuľkou
Ako každý zodpovedný „gazdiniak“ som, mimo iné, postavený pred večný problém, nakúpiť ale aj...
Bravčová pečeň restovaná na škvarkách
Už dávnejšie som sa Vám bol vyspovedal z mojej velikej vďaky šikovnej pani Blaženiakovej, mojej vzácnej...
Vianočný štedrák
Droždie rozdrobíme do vlažného mlieka s lyžičkou cukru. Premiešame a necháme vzísť kvások. Do misy...
Cukinová polievka s pohánkou
Na oleji speníme cibuľu a pridáme na kocky nakrájanú cukinu, všetky koreniny a ochucovadlá, premiešame,...
Belenka so saturejkou
Bez fazule ani na krok! :-) A saturejka sa k strukovinám veľmi odporúča, zmierňuje nadúvanie a...
Ryžový burger
Japonsko je známe svojimi kulinárskymi experimentmi miešania západnej gastronómie s tradičnou japonskou kuchyňou. Jedným z takýchto...
Bryndzová nátierka s chrenom
Bryndza je slovenský gastronomický poklad, je slávna aj zdravá....
Exotické filé s karí omáčkou
Paradajky vložíme na 10 sekúnd do vriacej vody, prepláchneme ich studenou vodou a olúpeme. Prerežeme...
Zapekané jablkovo– lekvárové cestoviny
Uvaríme cestoviny a uvarené premiešame s maslom. Vymastíme pekáč a vysypeme ho strúhankou. Na dno pekáča...
Chorešt s baklažánom - Khoresh Bademjan (dusené mäso s baklažánom)
Recept ma naučila rodina z Iránu a preto také zvláštne meno. Väčšina surovín v recepte bežne...
Grilovaný zubáč s fenyklovým pyré
Filety zubáča dočistíme od kostičiek a odstránime plutvy, kožu jemne narežeme. Nakrájané zemiaky spolu s očisteným,...
Karamelové tyčinky
Cukor upálime na karamel. Pridáme tuk, rozmiešame, pridáme mlieko(nesmie byť studené!). Rozmiešame a nakoniec...
Moja torta
Túto tortu som piekla u kamošky, nakoľko ona nevie piecť , tak som jej ukázala...