Polievka s krupičkovými haluškami fotorecept
Foto: mariaklara
Toto je rýchla polievka, zvládnu ju aj mladé začínajúce gazdinky. Zeleninu môžeme pridávať podľa obdobia. Máme ju všetci veľmi radi, najmä na jar, keď Zobraziť celý popisToto je rýchla polievka, zvládnu ju aj mladé začínajúce gazdinky. Zeleninu môžeme pridávať podľa obdobia. Máme ju všetci veľmi radi, najmä na jar, keď je v záhradke mladá zeleninka. Vtedy ju voláme "Jarná polievka".
porcie
príprava
Suroviny
1 ks, väčší |
|
1 ks, (stredná) |
|
1 ks, stredne veľká |
|
3 ks, - strúčiky |
|
1(2) KL |
|
1 1/2 ks |
|
1300 ml |
|
50 ml |
|
4 PL |
|
1 ks |
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetku zeleninu.
-
2
Z oleja si odoberieme 2 PL, ktorý budeme potrebovať do krupičkových halušiek. Na zvyšnom oleji speníme cibuľku, pridáme mrkvu - podusíme, aby mrkva zmäkla.
-
3
Podlejeme asi 100 ml vody, pridáme červenú mletú papriku, mäsový bujón a necháme prejsť varom.
-
4
Pridáme zemiaky, pretlačený cesnak, prilejeme zvyšnú vodu a varíme. Počas varenia si pripravíme halušky. Do hrnčeka rozbijeme vajce, pridáme štipku soli, 2 PL oleja, 4 PL dets. krupice a premiešame.
-
5
Takto pripravené cestičko hádžeme do polievky.
-
6
Halušky nenecháme dlho vrieť, stačí keď vyplávajú na povrch. Polievku na tanieri môžeme prizdobiť aj dochutiť pažítkou alebo petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu