Univerzálny koláč s ovocím

marto990 - fotkamarto990, 20. júla 2013
Univerzálny koláč s ovocím
Foto: marto990

Univerzálny snáď preto, lebo pokiaľ použijete väčšie kúsky ovocia ako v mojom prípade, koláč dostane rustikálnejší vzhľad, no odporúčam ho jesť len za tepla. Zobraziť celý popisUniverzálny snáď preto, lebo pokiaľ použijete väčšie kúsky ovocia ako v mojom prípade, koláč dostane rustikálnejší vzhľad, no odporúčam ho jesť len za tepla. S menšími kúskami ovocia je však koláč viac konzumnejší. Tak isto je možné obmieňať ovocie podľa chuti a sezóny ako aj hlavnú zjemňujúcu zložku cesta, jogurt.

20
porcií
10 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

1 téglik (kyslá smotana, acidko)
2/3 téglik
1 bal.
1 téglik
1/2 bal.
1 ks
1/3 téglik




Postup

  1. 1

    Suroviny podľa poradia jogurt, cukor, preosiata múka, vajíčko a olej dobre zapracujeme. Záleží od veľkosti plechu a jeho formy, pokiaľ použijete 2 kelímky smotany, pridajte o toľko viac ostatných ingrediencií, ako keby ste robili z dvojitej dávky.

  2. 2

    Okrem vanilkového cukru, ten postačí aj jeden. Ovocie by však nemalo byť príliš vlhké, inak sa cesto dobre neprepečie.

  3. 3

    Pokiaľ použijete jablká, skúste štipku škorice a zázvoru. A ak máte odvahu, pridajte štipku čierneho korenia. Zvýrazní to chuť koláčika. Jednoducho, Bon Apetit.

Diskusia k receptu

marto990
Aky kupite..ked robim do mensieho peaca,tak 150,ak do vacsieho tak aj 300ml acidko;)
nadia56
teda potom jedno vajicko staci aj na 300ml aj na 150ml a aj polovicka prasku do peciva, dakujem za upresnenie
marto990
ano..staci..aby som to mozno upresnil, na kazdych 300ml jogurtu/kys smotany/acidka jedno vajičko a pol baličku prasku do peciva..
kolacik nema cesto ako bublanina, nie je taky vysoky ani nadychany..je skor nizky a ako keby taky maslovejsi..takze bud len ako kococku ku kavicke alebo pre navstevu mozem dat tip, toto cesto, ovocie, a urobit si drobenku z masla, cukru a muky..dostane razom luxusnejsi nadych..snad vycerpavajuca odpoved..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia