Foto: marto990
Univerzálny snáď preto, lebo pokiaľ použijete väčšie kúsky ovocia ako v mojom prípade, koláč dostane rustikálnejší vzhľad, no odporúčam ho jesť len za tepla. Zobraziť celý popisUniverzálny snáď preto, lebo pokiaľ použijete väčšie kúsky ovocia ako v mojom prípade, koláč dostane rustikálnejší vzhľad, no odporúčam ho jesť len za tepla. S menšími kúskami ovocia je však koláč viac konzumnejší. Tak isto je možné obmieňať ovocie podľa chuti a sezóny ako aj hlavnú zjemňujúcu zložku cesta, jogurt.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Suroviny podľa poradia jogurt, cukor, preosiata múka, vajíčko a olej dobre zapracujeme. Záleží od veľkosti plechu a jeho formy, pokiaľ použijete 2 kelímky smotany, pridajte o toľko viac ostatných ingrediencií, ako keby ste robili z dvojitej dávky.
- 2
Okrem vanilkového cukru, ten postačí aj jeden. Ovocie by však nemalo byť príliš vlhké, inak sa cesto dobre neprepečie.
- 3
Pokiaľ použijete jablká, skúste štipku škorice a zázvoru. A ak máte odvahu, pridajte štipku čierneho korenia. Zvýrazní to chuť koláčika. Jednoducho, Bon Apetit.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
kolacik nema cesto ako bublanina, nie je taky vysoky ani nadychany..je skor nizky a ako keby taky maslovejsi..takze bud len ako kococku ku kavicke alebo pre navstevu mozem dat tip, toto cesto, ovocie, a urobit si drobenku z masla, cukru a muky..dostane razom luxusnejsi nadych..snad vycerpavajuca odpoved..