Kačacie stehno s mrkvovo-zemiakovou kašou
Jozef Ševčík
šéfkuchár reštaurácie Pulitzer U zlatého jeleňa v Bratislave, 22. októbra 2015
šéfkuchár reštaurácie Pulitzer U zlatého jeleňa v Bratislave, 22. októbra 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
35 minút
príprava
príprava
120 minút
na 120 °C
na 120 °C
Postup
-
1
Nasolené stehná vložíme do kačacieho tuku, aby boli celé zaliate, a dáme piecť pri teplote 120 °C asi 120 minút.
- 2
Na prípravu mrkvovo–zázvorovej zemiakovej kaše dáme variť zemiaky s mrkvou asi na 35 minút. Nakoniec pridáme nastrúhaný zázvor a vyšľaháme s mliekom a maslom kašu.
- 3
Príprava konfitovanej cibuľky: Z cukru pripravíme karamel, do ktorého vložíme na mesiačiky nakrájanú cibuľu a chvíľu ju redukujeme, potom postupne pridávame víno a balzamikový krém, spolu redukujeme, až kým nedosiahneme požadovanú hustotu.
- 4
Balzamikové krémy sú vyrábané premiešaním vyzretého balzamikového octu s koncentrovaným hroznovým muštom. Vzniknutý krém sa vyznačuje výraznou hustou konzistenciou a bohatou, zrelou chuťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu