Kačacie stehno s mrkvovo-zemiakovou kašou

Jozef Ševčík
šéfkuchár reštaurácie Pulitzer U zlatého jeleňa v Bratislave, 22. októbra 2015
Kačacie stehno s mrkvovo-zemiakovou kašou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
35 minút
príprava
120 minút
na 120 °C

Suroviny

4 ks
0,5 kg
600 g
250 g
50 g
0,5 kg
150 ml
150 ml
150 g
150 ml
150 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Nasolené stehná vložíme do kačacieho tuku, aby boli celé zaliate, a dáme piecť pri teplote 120 °C asi 120 minút.

  2. 2

    Na prípravu mrkvovo–zázvorovej zemiakovej kaše dáme variť zemiaky s mrkvou asi na 35 minút. Nakoniec pridáme nastrúhaný zázvor a vyšľaháme s mliekom a maslom kašu.

  3. 3

    Príprava konfitovanej cibuľky: Z cukru pripravíme karamel, do ktorého vložíme na mesiačiky nakrájanú cibuľu a chvíľu ju redukujeme, potom postupne pridávame víno a balzamikový krém, spolu redukujeme, až kým nedosiahneme požadovanú hustotu.

  4. 4

    Balzamikové krémy sú vyrábané premiešaním vyzretého balzamikového octu s koncentrovaným hroznovým muštom. Vzniknutý krém sa vyznačuje výraznou hustou konzistenciou a bohatou, zrelou chuťou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia