Expresné muffiny fotorecept

eviana - fotkaeviana, 4. novembra 2013
Expresné muffiny (fotorecept)
Foto: eviana

Moja včerajšia realita... 21.30 hod a zrazu mláďatko volá z kuchyne "mami, čo si vezmem na desiatu? Nemáme chlieb". Nejaký škriatok nám zožral pol Zobraziť celý popisMoja včerajšia realita... 21.30 hod a zrazu mláďatko volá z kuchyne "mami, čo si vezmem na desiatu? Nemáme chlieb". Nejaký škriatok nám zožral pol pecňa chleba ani neviem presne kedy v nedeľu večer... No tak čo teraz? Obchody zatvorené, chlieb miesiť tak neskoro nebudem... spásna myšlienka muffiny. Receptov na muffiny nie je nikdy dost, tak možno sa niekomu zíde aj tento môj, doslova a do písmena EXPRES recept:

12
porcií
5 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

2,5 dl
2 PL
3 PL
2 PL
1 PL
2 PL
2 PL
1 ks
1 dl
30 g (akú máte)
 (LIDL)
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Všetky suché suroviny si zmiešame dohromady.

    Expresné muffiny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme smotanu, džem, vajce

    Expresné muffiny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ... pripravíme si čokoládu a marcipán

    Expresné muffiny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ... marcipán nastrúhame

    Expresné muffiny (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...čokoládu dáme do sáčku a rozmlátime ju tĺčikom na mäso na malé kúsky

    Expresné muffiny (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ... nastrúhame kôru z citróna

    Expresné muffiny (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...všetko pridáme k surovinám, nalejeme mlieko a všetko spolu vymiešame do kompaktnej hmoty

    Expresné muffiny (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...naplníme košíčky a dáme piecť do rozpálenej rúry

    Expresné muffiny (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...za cca 12 min sú upečené... naozaj expresné :)

    Expresné muffiny (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

elysa
takéto chvíle zažívam aj ja :-) receptík zakladám pre najbližšiu krízovú situáciu....
eviana
@elysa , vieš o čom píšem, som rada, že to nie je len u nás :) Budem rada, ak sa Ti niekedy hodí tento môj expres recept :)
eviana
@izabella929 , ďakujem za milé slová uznania Izabellka, bola to viac menej z núdze cnosť, ale veľmi im chutili, takže misia splnená :)
izabella929
@eviana...mer ítkom pre moju kuchyňu je to , že všetkým chutí.)..podľa mňa to je nadôležitejšie, keď rodina je spokojná s všetkým chutilo...
eviana
@izabella929 , tak to hovoríš naozaj múdro, ako z veľkej knihy :) Aj ja som spokojná, keď je rodina spokojná... a všetkým chutí :)
luss44
tak tieto si ukladám, určite sa zídu... :)
staja
Pekne si to vymyslela, upiekla aj napísala.
alex37
vyzerajú výborne, také šťavnatučké :-) KK
havino
no a na desiatu bolo !! oceňujem tvoju snahu, vieš si poradiť za každých okolností, aj o pol noci, to svedčí o šikovnej gazdinke, mamine v jednom, parádne ich máš a uložím si ich aj ja
sovka62
Hehe, nejaký tajný chlebožrút sa vám asi nasťahoval do špajze. A myslíš si, že by ti pomohlo keby si na ten chlieb zamiesila? Mne sa pár razy stalo (ešte pred časom supermarketov), že v nedeľu podvečer bolo jasné, že chlieb na raňajky nebude. Takže zamiesiť, upiecť a vieš kde som bola v pondelok ráno o šiestej? Pred predajňou potravín, čakajúc kedy otvoria, lebo čerstvý domáci chlieb sa zjedol hneď večer, ledva stačil vychladnúť.
margaretka28
aj u nás niekedy záhadne zmizne chlieb :-) šikovne si si poradila muffinky vyzerajú dobre
mariamka
@evianka ty mas teda nervy, trpezlivost a vynaliezavost, ja by som mojmu dala gastrac :) vyzeraju fakt chutne, stavnato, a kedze moje formy su v sungu, iste vyskusam :) *****
sracz
... múdry nápad s gramotnou realizáciou, milá @eviana ešte že máš toho svojeho "korunného princa" allias periférnu pamäť, ktorý nezabúda, že aj zajtra "príde" hlad => mládež ty`s strojiteľkou rána, aj to bývalo motto za čias mojej mladosti! Krásna práca, s mamkinou chuťou dobroty a starostlivosti o svoju ratolesť! *...***...*
pusta
@evianna drahá, si veľmi obetavá maminka, vynašla si sa perfektne :-)
dobre si pamätám žravé obdobie svojich dvoch juncov kedysi, tiež som bola schopná zniesť im aj modré z neba :-)
veľmi dobre ti rozumiem, vtedy je žena - matka úžasne kreatívna a dokáže stvoriť pre milované deti aj z ničoho niečo (y)
a ty taká si, do koča i do voza :-)
5*****
eviana
@sracz milý, tak krásne si mi tieto muffinky pochválil... a nielen muffinky, šak to pochvala mňa ako matky, až mi hrdosťou vyplo hruď :) Ďakujem za Tvoje milé slova, usmial si ma nimi znova :)
eviana
@pusta milá, ďakujem Ti za milý komentár... veď sama dobre vieš aké to je keď mláďatko zobáčik otvára od hladu... no že to je už riadne zobáčisko, to chvíľami nevidím, navždy moje dieťa bude, nielen muffinky by som mu napiekla bárskedy, aj srdce z hrude vyrvať pre neho si dala ak by bolo treba... to údel nás - milujúcich mám :)
eviana
@nati123 , záleží od uhla pohľadu... ak to berieš len tak, že nemusíš improvizovať, variť, či piecť pre niekoho... Ale mať dieťa nie je len o tom... moje dieťa je človek, ktorého milujem najviac na svete a bez neho by tento svet pre mňa nebol tak skvelý ako je s ním ;) A pečiem aj varím pre neho veľmi rada, vie úžasne oceniť dobré jedlo, je mi kritikom, priateľom a niekedy aj asistentom ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia