Kačacie prsia s puja šošovicou

Peter Duranský
šéfkuchár reštaurácie Camouflage v Bratislave, 10. októbra 2011
Kačacie prsia s puja šošovicou
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

720 g
200 g
60 g
10 g, na ozdobu
 čerstvá
1 ks
100 g
2 dl
Marináda:
2 ks
4 ks
5 g
10 g
2 dl




Postup

  1. 1

    Kačacie prsia namarinujeme vo vývare zo sójovej omáčky, citrónovej trávy, citrónových listov, cukru, soli, korenia a zázvoru. Namarinované prsia ugrilujeme kožou dole, pečieme pri 180 °C 8 až 10 minút. Vytiahneme, necháme odkrviť a podávame.

  2. 2

    Karfiolové pyré: V osolenej vode uvaríme karfiol, počas varenia prilievame 2 dl mlieka a keď je karfiol mäkký, precedíme, dochutíme soľou, korením, cukrom, pridáme trochu masla a sladkej smotany.

  3. 3

    Šošovicu namočenú deň vopred varíme 10 minút v teľacej šťave (vývare z kostí), dochutíme soľou, korením a na záver pridáme na spojenie trochu masla.

  4. 4

    Kačacie pečienky sprudka ugrilujeme, okoreníme a podávame.

  5. 5

    Jabĺčka nakrájame na kocky a sprudka ugrilujeme.

Diskusia k receptu

pitpit
šošovica puja tmavá neviem ju nikde zohnat kde sa da kupit ?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia