Madeleines - madlenky
Madlenky pochádzajú z Lotrinska, pečú sa však v celom Francúzsku. Existuje veľa variantov, ...
Francúzska roláda z kuraťa
Potrebovala som slávnostné jedlo na narodeniny môjho miláčika, ktoré by bolo chutné, výdatné, ale...
Uhorkovo-jablkový krém s údeným lososom
Francúzi to volajú "verrines" - malé dobroty naskladané v sklenenom pohári. Ale my sme na Slovensku,...
Celozrnné grissini s ľanovými semiačkami
Len pred pár dňami som sa vrátila z potuliek francúzskou Provence. Ešte vo mne stále rezonujú...
Salade mechouia - šalát mešuja v mojej úprave
Recept pochádza z Tunisu, kde sa podáva ako predjedlo alebo kompletné jedlo spolu s Pita chlebom...
Pečené voňavé jahňacie stehno
Milujeme jahňacie mäso, blíži sa Veľká noc a nielen na Veľkú noc, ale takto...
Kyjevský kotlet v mojej úprave /fotorecept/
Ide o vykostené kuracie prsíčko s ponechanou hornou časťou krídelka, čo vytvára kotlet. Je plnený...
Crème brûlée
Na Vianoce som dostala od syna flambovaciu pistol a peknu kucharsku knihu na pripravu roznych smotanovych dezertov....
Poulet au vin (kurča na víne)
Tento recept má s Francúzskom spoločné oveľa viac ako francúzske zemiaky či francúzska polievka ;) Recept je...
Francúzske bravčové RILETTE
Tento recept som sa už dlho chystala urobiť. Našla som ho na stránke môjho oblúbeného blogera Matta,...
Grilovaný fenikel s kozím syrom
Fenikel som jedla po prvýkrát pred rokom a bola to láska na prvý ... hlt (?)...
Brokolicovo-cuketová polievka s prosciuttom
Inšpirovala som sa receptom z francúzskeho internetu na brokolicovo-cuketovú velouté, čiže krémovú polievku. Namiesto petits...
Francúzsky krémeš
Neviem vôbec či je naozaj francúzsky, pretože je len trošku vylepšený surovinami, oproti tomu, ktorý pečiem, ako...
Kura s pečenými citrónmi, olivami a kaparami
Mali sme mať dnes veľký spoločný valentínsky obed, 4 generácie za jedným stolom a vďaka chrípke...
Kuracie terinky Champignons so sedliackymi zemiakmi
Inšpirované kuchárskou súťažou, prispôsobené našej chuti a dostupným surovinám. Pozor, prudko jedlé a vhodné...
Francúzsky dedinský chlieb
Už som asi 5 dní nepiekla žiaden chlieb ani pečivo. Musela som pomíňať zamrazené zásoby, ...
Grilované palacinky s tvarohom a ovocím
Pripravíme si palacinkové cesto, ktoré necháme odpočívať 30 minút. Potom upečieme na olejom potretej palacinkárni...
Creme fraiche light verzia
Urobila som pred pár dňami creme fraiche zo šľahačkovej smotany podľa @honestka. Na okyslenie šľahačky som...
Domáci zajac v horčicovo-bylinkovej omáčke
Keď starká v Žabokrekoch oznámila, že bude zajac, nevedela som sa dočkať soboty, kedy...
Tapenade languedocienne (Languedocká tapenada)
V Languedocu sa táto tapenada robí odjakživa. Všetky suroviny sú miestne, teda čerstvé, a...
Rustikálna terrina
Tak toto je moja prvá skutočná terrina a som na ňu neskutočne pyšná. Inšpirovať som sa...
Tatarák z lososa (Tartare de saumon)
Milujem ryby a plody mora. Aj tento tatarák... :-)
Čokoládová torta z Daxu
Nemám rada čokoládu. Tabuľkovú. Ale čokoládové zákusky mám o to viac rada. Po Vianociach...
Teľacie na mede a citrusoch
Tento recept je pôvodne francúzsky, ale keďže nie vždy sa mi podarí zohnať všetky ingrediencie, ...
Čokoládový veniec
Koláč v tvare venca symbolizuje v mnohých kultúrach kolobeh života, preto sa často pripravuje práve na...
Roquefortové palmičky
Jednoduché a chutné pečivo. Vo Francúzsku sa robieva naslano aj nasladko a vynaliezavosti sa medze nekladú....
Stroganov z Paríža
Stroganov je veľmi známe a fantastické jedlo. Aj na jeho prípravu existuje mnoho receptov s menšími...
Halloweenský tekvicový koláč :-)
Aj taky koláč sa pečie tu vo Francúzsku. Ja som si prekombinovala zopár receptov a vyšiel...
Brokolicový krém so sladkými zemiakmi a údeným lososom
Lahodná krémová polievka s veľmi zaujímavou chuťou sladkých zemiakov a slaného lososa.
Kurča na provensálsky spôsob
Tento recept mám z televízie. Kedysi dávno ho v nejakej relácii varil Vlado Muller. Je...