Šťavnaté kuracie závitky na zeleninke fotorecept
Foto: alexdidi
Nenáročné, rýchle, zdravé, chutné.....
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Vykostené kuracie stehná cez fóliu mierne vyklepeme a okoreníme. Potrieme nivou rozmiešanou s cesnakom. Potom stočíme a pevne spojíme kovovými ihlami.
-
2
Závitky opečieme na oleji a vyberieme do pekáčika alebo janského skla, podlejeme málo vývarom, prikryjeme a dusíme v rúre 30 minút. potom odokryté dopečieme ešte asi 15 minút.
-
3
Do výpeku pridáme lyžicu masla a orestujeme pokrájanú cibuľu do sklovita.
-
4
Pridáme na kolieska pokrájanú mrkvu a chvíľu opekáme. Stačí 1-2 minúty.
-
5
Primiešame pokrájaný stonkový zeler, pór a zázvor. Blanšírujeme ďalších max.5 minút. Osolíme, okoreníme.
-
6
Časť zeleniny rozmixujeme a získame tým dobrú a zdravú omáčku, ktorú už nepotrebujeme ničím zahusťovať.
-
7
Upečené mäso.
-
8
Nezabudneme pred podávaním vybrať zo závitkov ihly a môžeme podávať na pripravenej zeleninke poliate omáčkou. Ak chceme, môžeme podávať aj ďalšiu prílohu:ryžu, zemiaky, cestoviny...
Diskusia k receptu