Jahodová šarlota fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 19. júna 2011
Jahodová šarlota (fotorecept)
Foto: alexdidi

Ešte stále je čas voňavých jahôd........

10
porcií
90 minút
príprava

Suroviny

1 ks
NÁPLŇ:
500 ml
250 ml
250 ml
2 ks
7 PL
(z 1 citróna)
1 ks granul.
DOKONČENIE:
300 g čerstvé
2 ks
25 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Upečieme si (alebo kúpime) piškótový korpus. Ja som ho upiekla klasickým spôsobom z 3 vajec, 3 PL cukru a múky, 2PL kukuričného škrobu, 1 vanilkového cukru a 1/2 bal. PDP. Namiesto korpusu môžeme použiť aj dlhé piškóty.

    Jahodová šarlota (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na náplň vyšľaháme šľahačku. Zvlášť zmiešame tvaroh, jogurt, práškový aj vanilkový cukor a citrónovú šťavu. Želatinu pripravíme podľa návodu. Primiešame do nej 2 PL tvarohovej náplne a potom túto zmes zľahka vmiešame do tvarohovej zmesi. Keď náplň začne želírovať metličkou primiešame vyšľahanú šľahačku. Asi 100ml šľahačky si ponecháme na zdobenie a "prilepenie" piškót.

    Jahodová šarlota (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Okolo korpusu založíme tortovú obruč. Na korpus, ktorý sme pokvapkali sirupom SodaStream navŕšime tvarohovú náplň.

    Jahodová šarlota (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na náplň poukladáme jahody.

    Jahodová šarlota (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravíme si suroviny na zaliatie jahôd. Teda vodu so sirupom SodaStream a tortové želé.

    Jahodová šarlota (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Želatinovú zálievku pripravíme podľa návodu. Zmiešame vodu so sirupom a pridáme napučanú želatinu. Cukor už nepridávame, lebo sirup je sladký a keďže sirup SodaStream je veľmi výdatný, stačí ho pridávať naozaj málo.

    Jahodová šarlota (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Jahody po lyžiciach zalejeme ochutenou želatinou a dáme stuhnúť do chladničky. Najlepšie cez noc. Ak máme málo času postačia aspoň 4 hodiny.

    Jahodová šarlota (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Potom zložíme tortovú obruč, obvod torty potrieme odloženou šľahačkou a tiež urobíme ozdobný okraj.

    Jahodová šarlota (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Piškóty zrežeme na potrebnú dĺžku a "prilepíme" ich na obvod torty.

    Jahodová šarlota (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Torta vyzerá veľmi pekne ozdobená mašľou.

    Jahodová šarlota (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Takto vyzerá v reze.....

    Jahodová šarlota (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    .....a takto na tanieriku tesne pred konzumáciou.

    Jahodová šarlota (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

44 komentárov k receptu
Krásna charlotka, niekde v časopise som videla nejednu podobnú, ale spraviť ju by ma nenapadlo. Vidím bielu aj zelenú mašľu, robila si dve?
@Alexdidi ,v bode č. 6 spominas zeleatinovu zalievku, ale v rozpise je 2 ks tortove zele. To nie je jedno predsa.Zele sa moze aj varit, zelatina nie. Tak vlastne neviem, co si dala ako zalievku na vrch. Dakujem za odpoved.
@evanaaa , robila som len jednu, ale skúšala som fotiť aj so zelenou mašľou(aké som mala doma). @marienka44 , navrch ide tortové želé(ako je uvedené v surovinách) a robíme ho teda podľa návodu. To moje sa napr. iba priviedlo do varu, iné sa chvíľu varia a potom vznikne želatinová zálievka, ktorou ovocie polievame.
Dnes som piekla Vasu jahodovu torticku pre vnučku Karolínku k meninám, vyzerala velmi pekne a velmi chutila. Som rada, že som vybrala tento recept, je výborný.
aj ja som ju vcera robila k svojim narodeninam, vsetkym sa pacila, aj chutila a dnes ju idem znova robit, lenze s broskynami, jahody uz dosli:). dakujem velmi pekne za inspiraciu

Pridaj komentár k receptu: