Foto: alexdidi
Ešte stále je čas voňavých jahôd........
porcií
príprava
Suroviny
1 ks |
|
NÁPLŇ: | |
500 ml |
|
250 ml |
|
250 ml |
|
2 ks |
|
7 PL |
|
(z 1 citróna) |
|
1 ks granul. |
|
DOKONČENIE: | |
300 g čerstvé |
|
2 ks |
|
25 ml |
|
|
Postup
-
1
Upečieme si (alebo kúpime) piškótový korpus. Ja som ho upiekla klasickým spôsobom z 3 vajec, 3 PL cukru a múky, 2PL kukuričného škrobu, 1 vanilkového cukru a 1/2 bal. PDP. Namiesto korpusu môžeme použiť aj dlhé piškóty.
-
2
Na náplň vyšľaháme šľahačku. Zvlášť zmiešame tvaroh, jogurt, práškový aj vanilkový cukor a citrónovú šťavu. Želatinu pripravíme podľa návodu. Primiešame do nej 2 PL tvarohovej náplne a potom túto zmes zľahka vmiešame do tvarohovej zmesi. Keď náplň začne želírovať metličkou primiešame vyšľahanú šľahačku. Asi 100ml šľahačky si ponecháme na zdobenie a "prilepenie" piškót.
-
3
Okolo korpusu založíme tortovú obruč. Na korpus, ktorý sme pokvapkali sirupom SodaStream navŕšime tvarohovú náplň.
-
4
Na náplň poukladáme jahody.
-
5
Pripravíme si suroviny na zaliatie jahôd. Teda vodu so sirupom SodaStream a tortové želé.
-
6
Želatinovú zálievku pripravíme podľa návodu. Zmiešame vodu so sirupom a pridáme napučanú želatinu. Cukor už nepridávame, lebo sirup je sladký a keďže sirup SodaStream je veľmi výdatný, stačí ho pridávať naozaj málo.
-
7
Jahody po lyžiciach zalejeme ochutenou želatinou a dáme stuhnúť do chladničky. Najlepšie cez noc. Ak máme málo času postačia aspoň 4 hodiny.
-
8
Potom zložíme tortovú obruč, obvod torty potrieme odloženou šľahačkou a tiež urobíme ozdobný okraj.
-
9
Piškóty zrežeme na potrebnú dĺžku a "prilepíme" ich na obvod torty.
-
10
Torta vyzerá veľmi pekne ozdobená mašľou.
-
11
Takto vyzerá v reze.....
-
12
.....a takto na tanieriku tesne pred konzumáciou.
Diskusia k receptu