Foto: tizian1cat
Urobila som pred pár dňami creme fraiche zo šľahačkovej smotany podľa @honestka. Na okyslenie šľahačky som použila kefír. Môj muž mi to zjedol polievkovou Zobraziť celý popisUrobila som pred pár dňami creme fraiche zo šľahačkovej smotany podľa @honestka. Na okyslenie šľahačky som použila kefír. Môj muž mi to zjedol polievkovou lyžicou - dával si to na vianočku, na fornety a dokončil to vyškrabaním zvyškov z pohára. Keďže leto sa blíži, urobila som pokus s "light"verziou - zmiešala som 2 druhy smotany - sladkú 10% a šľahačkovú + kefír. Trvalo to trochu dlhšie, ale výsledok bol rovnaký, akurát to môžem jesť aj ja bez výčitiek svedomia (a môjho zvýšeného cholesterolu)
príprava
Postup
-
1
V sklenom pohári na zaváranie som si zmiešala šľahačkovú smotanu a 4 PL kefíru.
-
2
Pridala som 250ml smotany na varenie. Dobre som zamiešala.
-
3
Pohár som neuzavrela, len som viečko položila na vrch pohára. Nechala som stáť na kuchynskej linke.
-
4
Pri čiste šľahačkovej verzii bol creme fraiche hotový po 12 hodinách, pri tejto light verzii mi to trvalo skoro 20 hodín, ale výsledok bol rovnaký.
-
5
Pre ľudí, ktorí su odkázaní už 10 rokov na lieky pri dedične zblbnutom cholesterole, je táto verzia rozhodne vhodnejšia. Ďakujem touto cestou @honestka za "nakopnutie". Uskladňujeme v chladničke s vekom už pevne uzavretým, vydrží aj 10 dní ( u nás nie...)
Diskusia k receptu