Uhorkovo-jablkový krém s údeným lososom fotorecept
Foto: tizian1cat
Francúzi to volajú "verrines" - malé dobroty naskladané v sklenenom pohári. Ale my sme na Slovensku, ešte by mi možno niekto pedantný vytkol, že Zobraziť celý popisFrancúzi to volajú "verrines" - malé dobroty naskladané v sklenenom pohári. Ale my sme na Slovensku, ešte by mi možno niekto pedantný vytkol, že nemám najmenej 2 vrstvy, tak som si to nazvala "Francúzskom inšpirovaný zeleninovo-ovocný krém v sklenenom pohári"...:-)))
porcie
príprava
Suroviny
2 ks |
|
1 ks |
|
1 KL |
|
6 ks |
|
|
|
|
|
6 PL alebo kyslá smotana |
|
|
|
na ozdobu |
|
4 ks alebo iné hrubé slané tyčinky |
|
plátky |
|
Postup
-
1
Ošúpene si jablká a nakrájame na menšie kúsky.
-
2
Umyjeme a nakrájame si aj uhorku a kôprovú vňať. Pár snietok necháme na ozdobu.
-
3
Do mixéra šupneme jablká, uhorky, kapary a kôprovú vňatku a nahrubšie rozmixujeme.
-
4
Zmiešame s creme fraiche alebo kyslou smotanou (trochu si necháme na ozdobenie), ochutíme soľou a drveným farebným korením. Pripravíme si suroviny na ozdobenie a dokončenie .
-
5
Ak ideme ihneď servírovať, navrstvíme krém do sklenených pohárov, omotáme plátok údeného lososa okolo slanej tyčicky (naschváľ som nepísala, koľko plátkov lososa treba - závisí to od hrúbky plátku, mne sa "podarilo" kúpiť tlstý plátok, ktorý sa dosť ťažko omotával) - slanú tyčinku zapichneme do krému, okolo ozdobíme posekanou sušenou rajčinou, kôprom a trochou creme fraiche (alebo kyslej smotany).
-
6
Ak nechceme hneď podávať, slanú tyčinku s lososom si necháme na neskôr, aby sa nám v kréme nerozmočila. Miesto lososa sa dá použiť aj prosciutto.
Diskusia k receptu