Hovädzie na burgundský spôsob
Každé výročie svadby pre nás znamená, že je čas na naše najobľúbenejšie jedlo - hovädzie burgundské....
Quiche zo sezónnej zeleniny
Recept na quiche z letnej čerstvej zeleniny, chuť zeleniny je tak výborná, že stačia bylinky,...
Orechové makrónky plnené mascarpone a bielou čokoládou
Makrónky s vlašskými orechmi a fantastickou chuťou plnky potešia.
Jablkové makrónky
Keď musíš, tak musíš :-D Mám rada jablkové dezerty a rozmýšľala som, ako dostať jablkovú chuť do makróniek, nakoniec som sa rozhodla pre voňavú jablkovú plnku....
Choux à la crème craquelin
Choux à la crème craquelin sú francúzskou obdobou našich tradičných veterníkov....
Mandľovo-lieskovcové makrónky s levanduľovou ganache a bazovým želé
Nie celkom typická príchuť, ale chcela som ju vyskúšať už dlhšie. Čakala som pokiaľ rozkvitne moja levanduľa v záhrade a pustila som sa do toho....
Recyklované pistáciovo-malinové makrónky
Keď máš na ne chuť, tak jednoducho musíš. Tentoraz také jarné (zelené), opäť recyklačné, pretože predposledný pokus nevyšiel, tak mám materiál do zásoby....
Yuzu makrónky s citrusovým džemom
Fajnové svieže makrónečky. Neodolala som nutkaniu vyskúšať yuzu príchuť, aj keď v dóze máme ešte pár kúskov vianočného pečiva....
Paris-Brest, klenot medzi francúzskymi dezertami
Tento francúzsky dezert z odpaľovaného cesta vznikol v roku 1910 na počesť cyklistického závodu Paris-Brest. Je podobný našim venčekom či veterníkom, no je omnoho honosnejší a chutnejší....
Choux - francúzske veterníčky
Pripravíme si základné odpaľované cesto, recept nájdete tu. Plechy na pečenie vystelieme silikónovou podložkou alebo...
Francúzska cibuľová polievka
Táto polievka síce vyžaduje trochu trpezlivosti, ale výsledok určite stojí za to :)
Jahodové makrónky
Moje prvé pečenie makróniek bolo nanič... Ale teraz sa podarili. Určite sa oplatí vyskúšať...
Zaúdené ratatouille Kamado Joe
Odkedy sme sa presťahovali, priatelia, tak v mojej kuchyni sa sporák a rúra ešte nezapli. Všetko čo varíme, varíme na keramickom grile na terase....
Hovädzie po burgundsky
Pôvodne tento recept pochádza od p. Petra Eliáša, vedúceho penziónu a reštaurácie U námořníka v Hukvaldoch. Robil ho naživo v jednom z videoreceptov od Brepty, a keďže postupne skúšam jeho recepty, vnukol mi myšlienku aj na túto pochúťku...
Dvojžĺtková domáca majonéza a tatárska omáčka
Recept na majonézu som našiel na stránke toprecepty. cz. Návod na tatársku omáčku mám od kamaráta...
Croquembouche so žĺtkovým krémom a slaným karamelom
Cesto: Do hrnca dáme vodu, olej a soľ a privedieme do varu. Pridáme múku a...
Lahôdkový zapečený baklažán
Som srdcom i dušou patriot slovenskej kuchyne, no aj ja mám svoje slabôstky. Jedna z nich je francúzska kuchyňa....
Mandarínkovo-pomarančové makrónky
Veľmi som chcela vyskúšať túto príchuť. Recept na plnku som nikde nenašla, tak som si vymyslela svoju. A nesklamali ma - aj keď vizuálne majú značné rezervy, chuťovo sú výborné....
Pečené vrstvené zemiaky
Jednoduchý recept na vynikajúcu prílohu k bársčomu, či na lahodnú pochúťku i bez ničoho....
Dusené dolné morčacie stehná s vínovou omáčkou
Tento recept som objavil na kuchyni Lidla od Romana Paulusa. Vyskúšal som ho a poviem vám, je to vysoký level chutí....
Mille feuilles s karamelizovanou bielou čokoládou a hruškami
Najprv si pripravíme karamelizovanú bielu čokoládu. Rúru predhrejeme na 120 °C. Do zapekacej misy nalámeme...
Sous vide vykŕmená kačacia pečienka - foie gras
Pre mňa najlepšia príprava tejto drahej delikatesy. Metodika sous vide nám zaručí minimálnu stratu na váhe,...
Čokoládové makrónky
Vždy som obdivovala malé farebné koláčiky - makrónky. Pár krát som ich vyskúšala. Páčila sa mi ich farebnosť a chuť....
Francúzske medovo-makové krémové rezy
Tento zákusok som piekla na začiatku môjho príchodu na Varechu.sk. Vtedy som bola ešte ťarbavá a preto som skúsila upiecť znovu tento zákusok, ale suroviny som si prispôsobila k môjmu terajšiemu plechu....
Jednoduchá krémová polievka s pórom a so zemiakmi
Som zo „starej školy“, rád v kuchyni experimentujem so všetkým, čo sa mi pod ruky „pripletie“....
Pečená zelenina alebo Ratatouille č.2
Toto je jednoduchá príprava pečenej zeleniny na spôsob ratatouille. U nás často používaná ako príloha k...
Ratatouille
Ratatouille je nielen chutné ale aj krásne jedlo a to je dobre, pretože jeme aj očami....
Kačacie rillettes z pomalého hrnca
Toto rillettes je asi najchutnejšie z tých, čo som robil. Jeden kamoš mi poradil dať...
Rillettes z muflonieho pleca v pomalom hrnci
Keď to ide z bravčového mäsa, tak prečo nie z diviny? Skúsil som a delikatesa je...
Smažené bravčové nožičky
Tento recept mi v komentári poslala @45678. Dnes došlo naň a verte či nie, je...
Kura na víne
Toto jedlo vzniklo v Burgundsku, kde sa pôvodne robilo s miestnym vínom. Môže sa...
Francúzsky hruškový koláč
Je možné, že tento koláč je už na Vareche, ale mala som prezreté hrušky, ...