Kuracia polievka so zeleninou a ryžou
Kuracia polievka so zeleninou a ryžou je tradičné jedlo plné chuti a výživných ingrediencií. Ideálna na zimné dni....
Zeleninový šalát s medovo-horčicovou zálievkou
Zeleninu na šalát môžeme vymeniť podľa svojej chuti. Dôležitá je tu medovo-horčicová zálievka, ktorá šalátu...
Krémová tekvicová polievka
Na olivovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a pridáme na kocky narezanú mrkvu, petržlen, ošúpanú tekvicu...
Sviečková z bravčového mäsa
Dlho sme nemali omáčku, ktorá sa podáva k sviečkovej. Doma sme mali len bravčové mäso a tak som uvarila túto dobrotu aj z tohto mäsa....
Sterilizovaná cvikla
Úroda cvikly, ktorú sme pozbierali zo záhradky, je už v pohároch. Bude na zimu....
Čalamáda s kalerábom gigantom
Veľmi chutná čalamáda, v ktorej je kapusta nahradená kalerábom gigantom.
Vietnamské šalátové wrapy s hovädzím mäsom
Ľahké a jednoduché, aj keď sa tak na prvý pohľad nezdá. Nám všetkým veľmi chutia,...
Zeleninový šalát so žltým melónom
Melóny sa väčšinou konzumujú samotné. Ale dajú sa z nich pripraviť aj chutné šaláty. Či...
Kuracie cestoviny z jedného hrnca
Obed z jedného hrnca je výborná vec. Nezaberie veľa času, ušetríme si umývanie riadov a...
Pečená zelenina s rybou
Zelenina a ryba sú výbornou kombináciou. V letných horúčavách dodajú telu to, čo potrebuje, a nezaťažia ho....
Zaváraná paradajkovo-papriková zmes
Jednoduchý recept na rýchlu a nenáročnú prípravu paradajkovo-paprikovej zmesi do zásoby na zimné obdobie. Môžeme ju...
Šalát z paradajok a žltého melóna
Šaláty sú v letných horúčavách ideálnym jedlom. Zasýtia a nezaťažia telo....
Quiche zo sezónnej zeleniny
Recept na quiche z letnej čerstvej zeleniny, chuť zeleniny je tak výborná, že stačia bylinky,...
Fazuľkový šalát
Mladá fazuľka sa dá použiť nielen na prívarok a polievky, ale aj na šalát. Je chutná a v kombinácii s inou zeleninou je privedená k dokonalosti....
Knedľový nákyp so zeleninou
Keď som čítala v jednom časopise, bolo rozhodnuté. Aj keď knedľa nie je moje obľúbené jedlo, ale rozhodol ten nápad a zelenina....
Šalát z cviklových listov
Drvivá väčšina ľudí listy cvikly vyhadzuje. Pritom majú vysokú nutričnú hodnotu, obsahujú veľa vitamínov a minerálov a sú hodnotnejšie ako bežne používané hlávkové šaláty...
Perkelt z kuracích pŕs do plaviek
S mojím krajším „JA“ sa poznáme od 1. januára 1964, presne 17,30 SEČ, teda vyše 60 rokov....
Kurací šašlik so zeleninou a s olivami
Rýchle jedlo je v lete nenahraditeľné. Stačí pár minút a obed je na stole.
Jarný zemiakový šalát
Zemiakový šalát sa nemusí spájať iba s majonézou a rezňami. Dá sa pripraviť aj s jarnou...
Bratislavské bravčové pliecko
Opláchnuté bravčové pliecko - orech rozrežeme na dva kusy, trochu nasolíme. Na oleji osmažíme dozlata cibuľu...
Zeleninový zázrak na chrípku
Rýchly recept na zeleninovú polievku, keď na človeka niečo lezie.
Zeleninová polievka
Pre veľkých aj malých milovníkov polievok, prekvapí svojou chuťou.
Zemiakové fašírky so zeleninovým šalátom
Zemiaky môžu byť základom aj iných jedál, než na aké sme zvyknutí. Napadlo by vás urobiť fašírky práve zo zemiakov?...
Cuketový perkelt so šampiňónmi
Vlastne je to perkelt ako s bársakým mäsom, ale ono je nahradené zeleninou a hubami....
Zeleninový šalát s chrenom
Zeleninových šalátov nie je nikdy dosť. A ak k šalátu pridáme chren, dostaneme sa do...
Šalát so zázvorom na podporu imunity
Všetku zeleninu (kapia, paradajky, reďkovky) umyjeme a nakrájame a pridáme spolu s nakrájanou pažítkou, ...
Pak choi s hlivou ustricovou
Recept, ako do jedla zakomponovať netradičnú zeleninu pak choi (čínska kapusta).
Pšeno so zeleninou
Pšeno je v našej kuchyni dosť málo používané, napriek svojej hodnote. Začnete s ním experimentovať?
Zelenina s kokosovým mliekom
Kokosové mlieko nepoužívam často, skôr výnimočne, ale jedlo s ním pripravené nie je na zahodenie....
Zeleninový šalát s rybičkami
Šaláty sa jedia často, rybičky v konzerve takisto. A čo tak spojiť obe dohromady?
Jarná detox polievka zo stonkového zeleru
Zeler umyjeme, nakrájame a pridáme do hrnca, v ktorom máme rozohriaty olej. Vňať si...
Džuveč na piatok
Tento recept som dostala kedysi dávno od svojej priateľky - Bulharky. Robievali ho doma v piatok, kedysi sa v piatok dodržiaval pôst a mäso sa nejedlo, preto je bez mäsa....