Šalát z čínskej kapusty so zemiakovou slamou fotorecept
Čínsku kapustu vysievam každý rok, keď vyberiem cibuľu a uvoľní sa mi pôda, teda v júli. Je to rastlina krátkeho dňa. Máme ju Zobraziť celý popisČínsku kapustu vysievam každý rok, keď vyberiem cibuľu a uvoľní sa mi pôda, teda v júli. Je to rastlina krátkeho dňa. Máme ju veľmi radi. Najradšej ju máme v šalátoch.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Listy čínskej kapusty natrháme do misky.
-
2
Pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu a na kocky nakrájané paradajky.
-
3
Všetky prísady na zálievku premiešame, pridáme k zelenine a ešte raz premiešame. Dáme do chladničky.
- 4
Očistené zemiaky narežeme najprv na plátky asi 3-4 mm hrubé a potom každý plátok nakrájame na tenšie pásiky. Zemiakovú slamu vyprážame na horúcom oleji.
- 5
Potom ju vyberieme, necháme na papierovej utierke odkvapkať od tuku a zľahka vmiešame k zelenine.
- 6
Ihneď podávame.
Tiež zeleninový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 4
kusy. teda 2 rastliny. Či poviem Pak choi alebo čínska kapusta, je to to isté. Ja používam slovenský názov, v obchodoch im to nepríde dosť nóbl. :) Vysievam si ju už roky na záhrade.
Citujem:
Existujú rôzne odrody pak choi (čínskej kapusty), z ktorých niektoré sú známejšie a obľúbenejšie. Medzi príklady patria: Pak Choi Shanghai, prezývaný aj Baby Pak Choi, s extra jemnými stonkami a sladkou chuťou; Pak Choi Joi Choi, rýchlo rastúca odroda s mimoriadnym listovým využitím; a Pak Choi Hanakan F1, hybrid s úzkymi stonkami a listami, ideálny do šalátov. Ďalšie odrody zahŕňajú Atari F1 so svetlozelenými listami a bielou stonkou a Baraku F1 s tmavými listami a stonkami.
Ešte ma napadlo, veľa ľudí si pletie čínsku kapustu s pekingskou kapustou, a tej pekingskej hovorí čínska.