Zeleninový šalát so zálievkou fotorecept
Dá sa aj takto, keď máte dosť mäsa.
Zdroj: Vlastná tvorba.
8
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 menšia hlávka |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
10 ks |
|
5 ks |
|
1/2 KL |
|
|
|
Na zálievku: | |
500 g hustý |
|
200 g |
|
1/2 KL |
|
2 PL |
|
3 strúčiky |
|
|
Postup
-
1
Očistenú cviklu dáme variť s koreninami. Po uvarení ju pokrájame na menšie kocky. V druhom hrnci uvaríme kapustu, mrkvu a petržlen. Všetko pokrájane na kocky s koreninami.
- 2
V mise si zarobíme jogurt, kyslú smotanu, majonézu s korením a soľou a cesnakom. Rozmiešame a necháme postáť.
- 3
Po uvarení a vychladnutí zeleniny dáme všetko spolu a pridáme tam aj nakrájanú uhorku.
- 4
Zalejeme to zálievkou a dobre premiešame. Necháme postáť aspoň hodinu v chlade.
- 5
Môžeme dávať na tanier. Dobrú chuť.
- 2
Diskusia k receptu